Ενημέρωση για επαγγελματίες - επιχειρηματίες σχετικά με το πρόγραμμα«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας - Voucher»



Εξουσιοδοτημένη Συνεργάτης
 ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΟΝΙΑ
ΤΗΛ:  6944 347 452
Email : toniapavlidi@yahoo.gr
Επιχειρηματία, Επαγγελματία, Έμπορα, Βιοτέχνη
Tο Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα επιδοτουμένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση 50.000 θέσεων εργασίας για νέες και νέους βασικής, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.
Το πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας - Voucher» επιδοτεί, δηλαδή πληρώνει τον μισθό και την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων για πέντε μήνες.
Εάν σε ενδιαφέρει η πρόσληψη εργαζόμενου στην επιχείρησή σου, επικοινώνησε άμεσα με τον SEEMEIO – Ευρωπαϊκό Όμιλο Οικονομικού Σκοπού, για να έχεις λεπτομερή και έγκυρη πληροφόρηση, στο email: SEEMEIO.EEIG@gmail.com, ή με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη μας στο δήμο που έχει έδρα η επιχείρηση σου*. Τα οφέλη που έχει η επιχείρηση σου από το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικά και συγκεκριμένα:

1. Η άνεργη ή ο άνεργος που θα προσλάβεις θα έχει εκπαιδευτεί στο αντικείμενο που αφορά την επιχείρησή σου, αφού πρώτα υπογράψει σύμβαση μαζί σου και με τον οργανισμό που θα του παράξει την κατάρτιση.
2. Θα εργάζεται 5 ημέρες την εβδομάδα επί 6 ώρες την ημέρα σε ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
3. Θα πληρωθεί το σύνολο της αμοιβής που δικαιούται ο εργαζόμενος για την κατάρτιση και την πεντάμηνη πρακτική από το πρόγραμμα.
4. Θα πληρωθούν, επίσης από την προβλεπόμενη επιδότηση, οι ασφαλιστικές του εισφορές. Εσύ δηλαδή δεν θα καταβάλλεις στο άνεργο ή τους άνεργους που θα προσλάβεις ούτε ένα ευρώ.
5. Η επιχείρηση σου, εάν θέλεις να απασχολήσεις κάποιον ή κάποιους από αυτούς που θα προσλάβεις και μετά την πάροδο του πενταμήνου, μπορεί να ανανεώσει τη σύμβαση μαζί του για άλλους 6 μήνες. Σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα σου καλύπτει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές.
6. Μπορείς επίσης να προτείνεις σε εμάς ανέργους για την παροχή πληροφόρησης τους οποίους θα ήθελες να προσλάβεις εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις και επιλεγούν για κατάρτιση και πρακτική σύμφωνα με την μοριοδότηση τους.
7. Εάν απασχολείς 0-4 εργαζόμενους ήδη, δικαιούσαι να προσλάβεις με επιδότηση έναν ακόμα. Εάν απασχολείς 5+ εργαζόμενους δικαιούσαι να προσλάβεις αριθμό επιδοτουμένων ανέργων ίσο έως και με το ένα τρίτο του αριθμού που απασχολείς.
8. Στη διάρκεια που απασχολείς επιδοτούμενους δεν επιτρέπεται να απολύσεις εργαζόμενο από την επιχείρηση σου.

Επιχειρηματία, επαγγελματία, έμπορα, βιοτέχνη,
Επειδή προϋπόθεση κάθε καλής συνεργασίας είναι εκτός από την καλή πίστη και η εγκυρότητα, έλα σε επαφή άμεσα με τον SEEMEIO EEIG, που δεν είναι πάροχος, διεκδικητής αριθμού ανέργων ως πελατεία προς κατάρτιση, αλλά όμιλος ευρωπαϊκού σκοπού που λειτουργεί με βάση το άρθρο 6 του Κανονισμού 2137/1985 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Μέρος του έργου του και του σκοπού του είναι και η αναβάθμιση των όρων λειτουργίας των επιδοτουμένων από την ευρωπαϊκή ένωση προγραμμάτων στη χώρα μας. Υποστηρίζει ανέργους, επιχειρήσεις, δήμους και θεσμικούς φορείς της κοινωνίας, χωρίς αμοιβή ή άλλη δέσμευση.
Σου συνιστούμε να προτείνεις στον επαγγελματικό  θεσμικό φορέα της περιοχής σου να πάρει και εκείνος πρωτοβουλία συλλογικής ενημέρωσης των συναδέλφων σου, στην οποία ευχαρίστως να συμβάλουμε. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ συγκεντρώνοντας γνωστούς, φίλους και συναδέλφους σου όπως και άνεργους νέους για να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμα.
Σημείωσε ότι μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης έχεις την ευκαιρία να ενισχύσεις αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης σου στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, προσλαμβάνοντας χωρίς κόστος όσους εργαζόμενους χρειάζεσαι, και μάλιστα καταργημένους επάνω στο αντικείμενο της δικής σου επιχείρησης.
Αναμένουμε την ανταπόκριση σου.
Με εκτίμηση,
Για το SEEMEIO EEIG
Γιάννης Δράκος
Εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια