3ος Ποδηλατικός Γύρος Ζωφριάς 12 Οκτωβρίου 2014 με σύνθημα "Για την Κατασκευή του 8ου Δημοτικού Σχολείου"


        Συνδιοργανωτές: 
  • Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς (πρόεδρος κ. Κωβαιου Ευαγγελία)
  • Α.Ο. Ζωφριάς  (πρόεδρος κ. Μπαλαδήμας Παναγιώτης)
  • Σκακιστικός ΄Ομιλος " Τριαντάφυλλος Σιαπέρας"(πρόεδρος κ. Ζαχουλίτης Γιώργος)
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου& 8ου Δημ.  Σχολείου (πρόεδρος κ. Γαβρά Τζένη)
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου(πρόεδρος κ. Λιάπης Δημήτρης)











                                               πάνω φυσιοθεραπεύτρια κ. Λουρίδα Αντωνία













 













Στον 3ο Ποδηλατικό Γύρο συμμετείχαν 138 ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Η μεγάλη διαδρομή ήταν περί τα 7.000 μέτρα και για τα μικρότερα παιδιά μικτότερη διαδρομή.  Η διεξαγωγή του ήταν  άψογη χωρίς προβλήματα, αφού οι οργανωτές είχαν προβλέψει ότι χρειαζόταν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του την οποία εξασφάλισαν  η  Τροχαία Νέας Ιωνίας με 2 τροχονόμους και ένα περιπολικό, καθώς και ένα περιπολικό της Αστυνομίας Άνω Λιοσίων. επίσης εθελοντές γονείς με μηχανάκια και ποδήλατα. Επίσης η Φυσιοθεραπεύτρια κ. Λουρίδα Αντωνία, από το ?Ζεφύρι η οποία ήταν σε ετοιμότητα προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες εάν χρειαζόταν.

Στο τέλος των διαδρομών, οι οργανωτές κλήρωσαν τα δώρα που είχαν προσφέρει χορηγοί του Δήμου μας στο θεατράκι Βορεινό. 

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης την προλόγισε ο Γραμματέας του Συλλόγου Ζωφριάς κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης.

Εκεί μίλησαν οι πρόεδροι των Συλλόγων όπου είπαν μεταξύ άλλων:

Ομιλήτρια κ. Κωβαίου Ευαγγελία Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που και φέτος διοργανώσαμε όλοι οι φορείς της Ζωφριάς, τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Ζωφριάς,  με σύνθημα:
« Για την κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου» . Τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δασκάλοι του 3ου Δημ. Σχολείου θα τα περιγράψει οΑντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Δημήτρης Λιάπης .
Το που βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του, θα μας ενημερώσει ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.  κ. Σχίζας Θανάσης ο οποίος παρευρίσκεται στην εκδήλωση. 
Πάντως η διαδικασία είναι στην αρχή , γι΄αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι σ΄αυτό το θέμα , για να πιέζουμε συνεχώς , διότι έxει πολύ δρόμο μέχρι την υλοποίησή του.

 Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε την ποδηλατάδα  στην Ζωφριά και κάθε φορά θα στέλνουμε ένα μήνυμα που θα μας απασχολεί.
 Εκ μέρους του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγους μας , σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, την συμμετοχή σας και την άψογη συνεργασία σας , αγαπητοί κάτοικοι και παιδιά της Ζωφριάς.
Ο Σύλλογός μας ,από την ίδρυσή του ,έχει στόχο   την συνεργασία, την ενότητα και την αλληλεγγύη των γειτόνων και των κατοίκων γενικότερα . Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. ΄Ολοι μαζί μπορούμε να έχουμε μία συνοικία , παράδειγμα προς μίμηση.
Θα επαναλάβω ότι είχα πει και πέρυσι, αφού δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.
Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι το ποδήλατο έχει μπεί στην ζωή μας για τα καλά.
Γ΄αυτό  , ζητάμε από το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κ. Παππού Χρήστο, να γίνει διάνοιξη της οδού Ηρακλέους από το Γήπεδο της Ζωφριάς, , μέχρι τον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος . Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν μικροί μεγάλοι ποδηλάτες καθώς και πεζοπόροι, να πηγαίνουν πιο εύκολα στις δουλειές τους μέσα στην Ζωφριά, τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολειάς τους και κυρίως η πεζοπορία και η ποδηλατάδα ,είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας και άσκησης, ιδιαίτερα τώρα που όλοι το έχουμε ανάγκη .
Γνωρίζουμε όλοι πολλοί καλά, ότι οι δρόμοι της Μεγ. Αλεξάνδρου και της  Προμηθέως, είναι άβατοι για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, λόγω των βαρέων οχημάτων και των απορριμματοφόρων που διέρχονται καθημερινά και ασταμάτητα . Ιδιαίτερα τώρα κύριε Δήμαρχε που συνεχίζει να μην υπάρχει σήμανση απαγόρευσης για συγκεκριμένη πορεία αυτών και επικρατεί ένα κυκλοφοριακό χάος , διερχόμενα τα ανωτέρω οχήματα όπου θέλουν με πολύ μεγάλες ταχύτητες, χωρίς κανένα σεβασμό στην κατοικημένη περιοχή της Ζωφριάς εδώ και 50 χρόνια και πλέον.
΄Ότι αφορά το" Βορεινό", περιμένουμε από την νέα Διοίκηση επιτέλους να το λειτουργήσει ως αναψυκτήριο σύντομα. Αυτοί είναι η επιθυμία των Ζωφριωτών, διότι αποτελεί μοναδικό χώρο συνάθροισης και ψυχαγωγίας  για όλους εμάς . 
΄Ότι αφορά την συγκοινωνία, ξεκίνησε νέος κύκλος συζητήσεων για την  επίλυση του συγκοινωνίακού προβλήματος ,  με όλους τους Συλλόγους της Ζωφριάς και τους Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους , με την νέα Διοίκηση του Δήμου μας , προκειμένου να πιέσουμε τον ΟΑΣΑ για .   καλύτερη συγκοινωνία, με περισσότερα δρομολόγια και σταθερά. Επίσης ζητάμε τοπική συγκοινωνία από Ζωφριά προς τον κορμό των λεωφορείων -  προαστιακό και Νεκροταφείο. Εάν χρειαστεί θα γίνουν και κοινητοποιήσεις από όλους μας για να πετύχουμε το αυτονόητο. 
 Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Ευχαριστούμε πολύ τους συνδιοργανωτές, για την άψογη συνεργασία που είχαμε , γι΄αυτό νομίζω ότι θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας  και σε άλλα επίπεδα, όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και καιρό. Να ευχαριστήσω θερμά τους ποδηλάτες, τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας.
Ευχαριστούμε επίσης όλους εσάς , τους επίσημους καλεσμένους, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ιδιαιτέρως τον κ. Οικονομάκη Μιχάλη , Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και καθαριότητας, που με τους συνεργάτες του φρόντισε για την καθαριότητα των δρόμων. 

Σας καλούμε όλους κοντά μας, για να έχει ο Σύλλογος της Ζωφριάς πολύ δυνατή φωνή, να μπορούμε να διεκδικούμε την επίλυση των προβληματων που μας απασχολούν, να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας και να οργανώνουμε σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις για εμάς και τα παιδιά μας. 

Ομιλία του Προέδρου του 4ου Γυμνασίου και Αντιπροέδρου του 3ου & 8ου  Δημ. Σχολείου .

Ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την συμμετοχή τους, καθώς και τους επίσημους καλεσμένους, έκανε ενημέρωση γιατί είναι επείγον η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου.
΄Οπως είπε, το κτήριο του 3ου Δημ. Σχολείου από την θέση και μόνο που βρίσκεται είναι επικίνδυνο για τα παιδιά μας, αφού βρίσκεται πάνω στο βουνό.  Επί πλέον η χωρητικότητά του είναι για 200 παιδιά περίπου και αυτήν την στιγμή φιλοξενεί και εκπαιδεύονται τα διπλάσια ακριβώς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να κινδυνεύουν καθημερινά για ατύχημα ,καθώς επίσης δεν έχουν αίθουσες διδασκαλίας και αναγκάζονται να διδάσκονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες, δίπλα από το λεβητοστάσιο, σε αποθήκες κ.α.  Στην επόμενη σχολική χρονιά είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχει πλέον χώρος για άλλα παιδιά. Γι΄αυτό ζητάμε από την Διοίκηση του Δήμου να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σύντομα, έτσι ώστε να έχουν τα παιδιά μας σχολεία.

Ο κ. Καμπόλης Δημήτρης Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικών Υπηρεσιών, εκπροσωπόντας τον Δήμαρχο, έδωσε συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων είπε ότι η νέα Διοίκηση έχει ήδη κάνει αρκετό έργο μέσα στον ενάμιση χρόνο που διοικεί και ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στους Δημότες του Δήμους μας. 

Ο κ. Σχίζας Θανάσης, Αντιδήμαρχος Τ.Υ. του Δήμου,αφού έδωσε και αυτός με την σειρά του συγχαρητήρια στους οργανωτές τη εκδήλωσης , ενημέρωσε ότι συγκροτείται με γρήγορους ρυθμούς η επιτροπή, η οποία θα κρίνει την καταλληλότητα εκ νέου του 8ου Δημ. Σχολείου, δηλαδή εάν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί και εξήγησε ότι η επιτροπή θα αποτελείται από πολλούς αρμόδιους που εμπλέκονται για την διαδικασία αυτή.

Στην συνέχεια έγινε η κλήρωση για τα άλλα δώρα από τους προέδρους των συλλόγων , οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού για την 4η Ποδηλατάδα τον επόμενο Οκτώβριο.

Χορηγοί: 
  1. Το Τεχνικό Γραφείο των Σάββα Σάββα & Κουτρουμάνου Χριστίνας – Αθηνών 36 Ανω Λιόσια ένα ποδήλατο 
  2. Το δικηγορικό γραφείο της κ. Κουράση Χρυσούλας ένα ποδήλατο
  3. Το « Λόγω Διατροφής» της κ. Δέδε Ευθυμίας  ένα ποδήλατο
  4. Το CycleSport , Εμπορία και σέρβις ποδηλάτων του Δημ. Ατζάμπου επί της Λ.Φυλής 154,  ένα ποδήλατο και ένα δωρεάν servis
  5. Το Εμπόριο & Σέρβις  Ελαστικών  του Αντώνη Ταραμίγκου επί Μεγ. Αλεξάνδρου 72 ,δύο κράνη
6.     Το κατάστημα ρούχων Β_S, της Στέλας Καρπουζά επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 108 ,   είδη ρούχων
7. και τον χορηγό επικοινωνίας Καφε – Σκηνικό – επί της Λ. Φυλής

 Εκ μέρους των συνδιοργανωτών θέλουμε να ευχαριστήσουμε 
θερμά τους χορηγούς μας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση , ο κ.  Αντιδήμαρχος Εσόδων ακι Διοικητικών Υπηρεσιών ο κ.Καμπόλης Δημήτρης, Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. κ. Σχίζας Δημήτρης, Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητος κ. Οικονομάκης Μηχάλης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος , υπεύθυνος στον Ύδρευσης & Ηλεκτροφωτισμό  του Δήμου κ. Μαρίνος Σαρλάς, ο πρόεδρος των Παιδιών Σταθμών κ.Καμαρινόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού "η Πάρνηθα" κ. Μαυροηδής Γιώργος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας  κ. Χαντζητρακόσιας Νίκος , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητα Ανω Λιοσίων κ. Καματερός Χρήστος και η Σύμβουλος κ. Χριστοπούλου Μαρία, ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Ενότητας Πολιτών κ. Σάββας Σάββας .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια