ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 3Ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 3Ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, ο 3ος ποδηλατικός γύρος της Ζωφριάς, που συνδιοργάνωσαν ο  Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς, ο Αθλητικός  Όμιλος  Ζωφριάς και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου.

Η φετινή εκδήλωση πέτυχε διπλά. Εκτός από τη μαζική συμμετοχή πάνω από 140 ποδηλατών όλων των ηλικιών, δικαιώθηκε και το αίτημα των οργανωτών της εκδήλωσης που ζητούσαν την ανέγερση του 8ου Δημοτικού σχολείου στην περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία και σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση του καινούργιου σχολείου. « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινά η διαδικασία για το 8ο Δημοτικό Σχολείο που είναι για τους κατοίκους της Ζωφριάς, αίτημα και όνειρο ετών. Καταφέραμε μέσα σε 20 μέρες και συστήσαμε την επιτροπή αναγκαιότητας έγκρισης, ανέγερσης του 8ου δημοτικού
σχολείου, βάζοντας μέσα και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση του 8ου δημοτικού σχολείου» δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος ο κ. Σχίζας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους εθελοντές ποδηλάτες υπογράμμισε στο χαιρετισμό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την Ζωφριά. «Θέλω να αναφερθώ στην ομιλία της προέδρου που είπε ότι έχουν γίνει λίγα. Έχουν γίνει πάρα πολλά. Έγινε μέσα σε ενάμιση χρόνο το Γυμνάσιο, επί διοικήσεως Χρήστου Παππού, και να είστε σίγουροι ότι και αυτό το Δημοτικό σχολείο με το Χρήστο Παππού θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα» τόνισε ο κ. Καμπόλης.
 

Ευχαριστημένη και χαρούμενη για την εκδήλωση εμφανίστηκε κατά το χαιρετισμό της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωφριάς. «Η κατασκευή του 8ου σχολείου είναι στο αρχικό στάδιο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε την κατασκευή του» είπε κ. Ευαγγελία Κωβαίου. Η πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή τη διάνοιξη της οδού Ηρακλέους από το γήπεδο της Ζωφριάς μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Σωτήρας,  ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια πεζοί και ποδηλάτες, και την επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου Βορεινό ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για τις κοινές προσπάθειες των συλλόγων της περιοχής και του Δήμου για την βελτίωση της συγκοινωνίας. «Ζητάμε τοπική συγκοινωνία, από Ζωφριά προς τον κορμό των λεωφορείων, τον προαστιακό και το Νεκροταφείο. Αν  χρειαστεί θα γίνουν και κινητοποιήσεις για να πετύχουμε το αυτονόητο» είπε η κ. Κωβαίου.

«Σκέψη της διοίκησης είναι να λειτουργήσει το Βορεινό σαν αναψυκτήριο αλλά σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε εδώ και να λειτουργήσουν κάποιες διοικητικές υπηρεσίες. Σκεφτόμαστε να έρθει εδώ το ΚΕΠ και το ταμείο του Δήμου για να δώσουμε λύση στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής» απάντησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών -Οικονομικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Δημήτρης Καμπόλης.

Η μαχητική Πρόεδρος πάντως, αποδείχθηκε και δίκαιη καθώς  δεν δίστασε να δώσει τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη, επισημαίνοντας πως «μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που ανέλαβε η νέα Διοίκηση, άλλαξε ριζικά την εικόνα της Ζωφριάς, στον τομέα της καθαριότητας» Η Ευαγγελία Κωβαίου επεσήμανε πως αυτά δεν είναι δικά της σχόλια, αλλά αυτά που ακούει από τον κόσμο και ζήτησε από τον Μιχάλη Οικονομάκη να συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο ζήλο, καθώς αυτή είναι η απαίτηση των κατοίκων της Ζωφριάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 17 δώρα μεταξύ των οποίων τέσσερα ποδήλατα που προσέφεραν το Τεχνικό Γραφείο των κ.κ. Σάββα Σάββα και Χριστ. Κουρουμάνου, το δικηγορικό γραφείο της κ. Χρυσούλας Κουράση, το Λόγω…διατροφής της κ. Ευθυμίας Δέδε και το Cyclesport του κ. Δημήτρη Ατζάμπου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης, Μιχάλης Οικονομάκης και Θανάσης Σχίζας, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Μαρίνος Σαρλάς και Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής, ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Σάββας και οι τοπικοί σύμβουλοι Χρήστος Καματερός και Μαρία Χριστοπούλου 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια