Ενημέρωση από την σύσκεψη ¨Η άλλη διαχείριση απορριμμάτων (Διαλογή στην Πηγή)". Μέρος 3ο


Συνεχίζουμε με το τρίτο και τελευταίο μέρος της σύσκεψης  ¨Η άλλη διαχείριση απορριμμάτων (Διαλογή στην Πηγή)".

    Ο πρώην δήμαρχος κ. Πανάγος αναφέρθηκε στο διαχρονικό έγκλημα που γίνεται στην περιοχή ειδικά από την εποχή που έκλεισε η χωματερή του Σχιστού και όλα πλέον τα απορρίμματα έρχονται στα Λιόσια. Επισήμανε επίσης πως  όταν γίνει ανακύκλωση θα μπορέσουν να βρεθούν χώροι μικρότεροι για ΧΥΤΥ. Είναι υπέρ της  συνεχίσεις των αντισταθμιστικών και πως είναι πλέον υπόθεση του λαού για να πετύχει το σχέδιο της ανακύκλωσης ενώ οι κάτοικοι της Φυλής θα πρέπει να  παλέψουν ώστε να φύγει η χωματερή από την περιοχή. 
     Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου είπε πως θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε πια από τις δύο στρατηγικές  θα ακολουθήσουμε, εργοστάσια στη Φυλή ή ανακύκλωση. Για αυτό το λόγο είχε καλέσει τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής
με δύο θέματα συζήτησης πρώτο το συντονισμό δράσεων και δεύτερο τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που πρέπει να γίνουν . Θα πρέπει και τα 5.000.000 Αθηναίοι να μπουν στο παιχνίδι και να αλλάξουν κουλτούρα . Μας ενημέρωσε επίσης πως αν και συμφωνούν και οι πέντε δήμαρχοι με την διαλογή στην πηγή μόνο δύο έχουν ήδη προχωρήσει κάποιες διαδικασίες και τους πρότεινε και τους ανάλυσε την πολιτική του Δήμου Ελευσίνας σχετικά με την ανακύκλωση και το μοναδικό δημόσιο  ΚΔΑΥ που υπάρχει εκεί.  Ενώ πρότεινε να μπει χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής σε συνδυασμό με την πορεία της ανακύκλωσης. 
  Ο πρώην δήμαρχος κ. Γεώργας είπε πως πρώτα από όλα θα πρέπει να αποκτήσουμε  συνείδηση να μην μείνουμε στις συσκέψεις και στα λόγια αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε  σε πράξεις. Εξήγησε για το κίνημα που υπήρχε παλιά  που αποδυναμώθηκε μέσα από κόλπα συναλλαγής και της διαφθοράς μερικών και
 καλό θα είναι να μην εξετάσουμε για το ποιος φταίει γιατί θα υπάρξει διάσπαση . 
Έκανε επίσης την επισήμανση πως επειδή τα συμφέροντα "κυβερνάνε" η εξουσία θα πρέπει να "επιβάλει" και να ελέγχει.
Ο κ. Ν. Λιόσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δήλωσε πως συμφωνεί με πολλά από τα παραπάνω και το πρώτο που θα πρέπει να κάνει η περιφέρεια είναι να έρθει σε συνεννόηση με την αντίστοιχη περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να σταματήσει άμεσα η μεταφορά απορριμμάτων από εκεί.
Ο κ. Βιρβίλης εκπρόσωπος του Ποταμιού Φυλής εξήγησε πως είναι ενάντια στη κατασκευή των εργοστασίων στη Φυλή αλλά θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν και οι άλλοι δύο χώροι σε Γραμματικό και Κερατέα ώστε να φύγει όλο το βάρος της διαχείρισης απορριμμάτων από τη περιοχή μας.
Ολοκληρώνοντας η κ. Πανάγου εκ μέρους της πρωτοβουλίας για τη σημερινή σύσκεψη ζήτησε να γίνει ενημέρωση από το δήμο και με ποιο σχεδιασμό ενώ έκανε την πρόταση για την πραγματοποίηση ημερίδας από ειδικούς για να μας ενημερώσουν για τους εναλλακτικούς  τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια