ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλευρό του Δήμου Φυλής ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής
Την ανάγκη ενίσχυσης των πρανών και συνολικής διευθέτησης των ρεμάτων Εσχατιάς και Γιαννούλας επεσήμαναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής, Γιάννης Βασιλείου κι ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς
Ακολούθησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, στις οποίες συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκος Μαραγκός και κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στο Ζεφύρι,  Νότια της Αττικής οδού και συγκεκριμένα παραπλεύρως της οδού Ανεξαρτησίας, υπήρχαν σοβαρότατες ζημιές στα πρανή του ρέματος
Εσχατιάς, σε μήκος 800μ. Είχαν γκρεμιστεί τοιχία, που κατέστρεψαν και τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας.
Σημαντικές, εξάλλου, ζημιές υπέστη και η γέφυρα του παράπλευρου δρόμου της Αττικής Οδού(Τενέδου ή Χαλκίδος), που ενώνει τις Αχαρνές με το Ζεφύρι.
Στη συμβολή των οδών Ιλισσού και Βούρβαχη στο ρέμα Εσχατιάς, τα ορμητικά νερά ξεθεμελίωσαν το οδόστρωμα στην οδό Ιλισσού,  αποκαλύφθηκαν φρεάτια  ομβρίων, και κατέρρευσε τοιχίο της γέφυρας, με ταυτόχρονη καθίζηση και αποκάλυψη φρεατίων.
Επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων στην οδό Ανεξαρτησίας και στην Ιλισσού, προς την πλευρά του Δήμου  Αχαρνών.
Τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2014, ύστερα από αίτηση των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν, από Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής. Οι επιχειρήσεις, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15 – 17, 115 47, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2132063663, 2132063655).

Διευκρινίζεται ότι για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πολιτών, για επισκευές κύριας κατοικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής κλπ, αρμόδιος είναι ο Δήμος Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια