ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ11/10/14 : ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Μηταράκη με την οποία επιχείρηση που δημιουργεί 1,68 θέσεις εργασίας επιδοτείται με 6.796.135 ευρώ. ΦΕΚ 3379: Με απόφαση πάλι του κ. Μηταράκη μία θέση απασχόλησης και μάλιστα μετά το δεύτερο λειτουργίας της εταιρείας επιδοτείται με 10.000.000 ευρώ. Τρίτο ΦΕΚ 3388: 672.000 για μία θέση απασχόλησης. ΦΕΚ 3391: 20.000.000 ανά θέση εργασίας, για μία θέση απασχόλησης.

 Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σας ανέφερα 100.000.000 ευρώ και έχω πίσω και τα ΦΕΚ και τις εφημερίδες της Κυβερνήσεως που αναφέρονται συγκεκριμένα στις αποφάσεις του Υπουργού του κ. Μηταράκη για δημιουργία πέντε θέσεων εργασίας. Τα 100.000.000 ευρώ είναι το σύνολο των επιδοτήσεων που δίνει το ελληνικό δημόσιο για να υπάρχει ακτοπλοΐα στα νησιά του Αιγαίου, την οποία περιορίζουν κατά 20%. Τα χρήματα των ενστόλων είναι 100.000.000 ευρώ και αυτά μόνο σε τρία ΦΕΚ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΔΟΥΡΟΥ..  http://www.efsyn.gr/?p=241997
Εκνευρισμό στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη μεγάλη μπίζνα της δημιουργίας των τεσσάρων εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική προκαλεί η πρόθεση της Περιφέρειας να ακυρώσει τους διαγωνισμούς και να ζητήσει επανασχεδιασμό των έργων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τα ΣΔΙΤ, Νότης Μηταράκης, εξαπέλυσε επίθεση χθες κατά της Ρένας Δούρου καταλογίζοντάς της ότι δεν θέλει να προχωρήσουν τα έργα και με αυτό τον τρόπο να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι κρίμα που η κυρία Δούρου δεν έχει συνειδητοποιήσει, παρά την ανάληψη των καθηκόντων της, τη διαφορά μεταξύ διοίκησης και διαμαρτυρίας και επιλέγει να βάλει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί». Ο ίδιος είπε επίσης ότι «η χώρα κινδυνεύει να πάει δέκα χρόνια πίσω στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων» και προειδοποίησε για πολύ βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας ήταν πιο «διαλλακτικός» στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επιβάλλει τη λύση των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. «Αν κάποιος δεν τη θέλει, μπορεί να κάνει κάτι άλλο, εφόσον έχει όφελος. Σε καμία περίπτωση δεν διακηρύσσουμε το αλάθητο, ούτε την πανάκεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο πόλεμος στό πρόγραμμα Δούρου για την διαχείριση των απορριμμάτων , είναι πόλεμος εργολαβικών συμφερόντων.
πηγή:http://andi-drasi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_50.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια