Στη Σύσκεψη της ΕΕΤΑΑ το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Σύσκεψη της ΕΕΤΑΑ το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Φυλής
Τις εργασίες της τριήμερης Τεχνικής Σύσκεψης που διοργάνωσε η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης) με αντικείμενο την οργάνωση και ανάπτυξη των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπέρ της στήριξης κακοποιημένων γυναικών, παρακολούθησε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Φυλής, ψυχολόγος κα Βασιλική Βεοπούλου, Κοινωνιολόγος κα Ευαγγελία Πυρρώτη και Κοινωνική Λειτουργός κα Πηνελόπη Μηλιώνη. Στη σύσκεψη συμμετείχε, εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, η εντεταλμένη σύμβουλος του
Δήμου Φυλής για θέματα Ισότητας των δύο φύλων, κα Φωτεινή Γιαννοπούλου.
Στις εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου, συμμετείχαν στελέχη και υπεύθυνοι έργου από τα Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και από τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους. Η συνάντηση είχε βιωματικό χαρακτήρα και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι κοινωνικοί πολιτισμικοί παράγοντες κακοποίησης, η νομική προσέγγιση του φαινομένου και ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των δομών και δικτυώσεων μεταξύ των φορέων.
Επιστημονικά υπεύθυνος της συνάντησης ήταν ο καθηγητής κ. Κλήμης Ναυρίδης, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδευτές ήταν η κα Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Κατάρτισης και Απασχόλησης ΕΕΤΑΑ και η κα Στέλλα Κατσαβού, υπεύθυνη Έργου Συμβουλευτικών Κέντρων Δήμων, στέλεχος ΕΕΤΑΑ.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια