Θ.Μ: Αλήθεια οι δημοτικοί άρχοντες της Φυλής τι λένε για την επιστολή Σγουρού;


ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ !

   Ο Γιάννης  Σγουρός  αποκαλύπτεται πλήρως στην προσπάθεια του να απαντήσει  στην επιστολή της Ρένας Δούρου προς τα δημοτικά συμβούλια.
Τελικά το μόνο που θέλει ο κ Σγουρός είναι την  κατασκευή των περίφημων (ΜΕΑ) μονάδων επεξεργασίας  απορριμμάτων με ΣΔΙΤ  και απειλεί ξανά πως η Αττική θα γίνει  «Νάπολι» των Βαλκανίων  αν δεν γίνουν τα εργοστάσια .
 
Επιμένει στην λύση της Φυλής στην οποία σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Σγουρού για τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να εξακολουθεί να πηγαίνει το 90% των απορριμμάτων της Αττικής .
Στην Φυλή που η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε ως «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου» για τις επόμενες γενιές.  
Εγκαλεί  την Ρένα Δούρου γιατί απευθύνεται στα δημοτικά συμβούλια επειδή ξέρει ο κ. Σγουρός,  πως τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα απορρίψουν το σχέδιο των ΜΕΑ και θα υιοθετήσουν το νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης.
Κάνει λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης που συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο με την συνδρομή των δυνάμεων των ΜΑΤ για να μην ενοχλείται από τους συνδικαλιστές και τους κατοίκους της Φυλής.
Τώρα καλεί την « Κεντρική Διοίκηση που έχει διαχρονικά σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση της». Δηλαδή καλεί την κυβέρνηση να τραβήξει τα αυτιά της Δούρου για να μην «στραβώσει» η δουλειά με τα εργοστάσια.
Μαθημένος στις απειλές ο κ. Σγουρός επισείει ξανά τον κίνδυνο  «η Περιφέρεια Αττικής να μείνει εκτός ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την διαχείριση των απορριμμάτων και να υποβαθμιστεί σε χειρότερο επίπεδο διαχείρισης σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν είναι πιο ορατός παρά ποτέ».
Δεν έχει καταλάβει ο κ Σγουρός πως τον λόγο τώρα τον έχουν οι πολίτες τις Αττικής. Τον λόγο τον έχουν τα δημοτικά συμβούλια , οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.
Το σχέδιο της ομηρείας των δημοτικών συμβουλίων και των πολιτών της Αττικής, δυστυχώς για τον κ. Σγουρό και τους άρχοντες των σκουπιδιών, απερρίφθη από τους πολίτες της Αττικής στις 25/5/2014.
Η περιφέρεια Αττικής τώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ευρώπη στην διαχείριση των απορριμμάτων .
Η κινδυνολογία για το σταμάτημα της χρηματοδότησης και για κρίσεις τύπου Νάπολι δεν πιάνει. Η Αττική δεν θα διατρέξει κανένα κίνδυνο και η χρηματοδότηση μπορεί να είναι και πιο αυξημένη αν διεκδικηθεί και χρηματοδοτηθεί η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση που είναι και Ευρωπαϊκή προτεραιότητα.
Η Ρένα Δούρου δίνει ραντεβού με τα δημοτικά συμβούλια στις αίθουσες των συνεδριάσεών τους και με τους πολίτες στις πλατείες της Αττικής.
Ας κάνει το ίδιο και ο κ. Σγουρός.  
Υ.Γ αλήθεια οι δημοτικοί άρχοντες της Φυλής τι λένε για την επιστολή Σγουρού; Η επιστολή της Ρένας Δούρου αλλά και η απάντηση του κ. Σγουρού δεν αφήνουν  περιθώρια πλέον για ουδετερότητες. Τώρα οι απαντήσεις όλων πρέπει να είναι ξεκάθαρες. Θ.Μ 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Νομίζω οτι η κ. Δούρου έδειξε πιο σωστά ....θα μπορέσουμε όμως οι πολίτες και οι τοπικοί άρχοντες?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή