Δεν θέλουμε βεγγαλικά κ. Δούρου. Έργα θέλουμε.


Διαβάζοντας κανείς την …προς Δημάρχουςεπιστολή της κ. Δούρου, μάλλον προβληματίζεται παρά υφησυχάζει.
Πάντοτε η αυτοδιοίκηση προβλήματα αντιμετώπιζε και σημασία έχει πόσο κάποιος μπορεί να τα περιορίσει γιατί αν περιμένουμε να επιλυθούν όλα μάλλον… θα περιμένουμε πολύ.
Το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων περιμένουμε κ. Δούρου. Το νέο αυτό μοντέλο δεν είναι κάτι φανταστικό και αόριστο.
Είναι συγκεκριμένο και νομοθετημένο.  Είναι αυτό που προβλέπεται από τον νόμο 4042|2012 σε συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία 208 του 1998 όπως ακριβώς τα αναφέρετε στην επιστολή σας.
Τι προβλέπει η κοινοτική οδηγία και ο νόμος;
Την πρόληψη, την διαλογή την ανάκτηση την επαναχρησιμοποίησης, την ανακύκλωση.
Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και με βρίσκει απόλυτο σύμφωνο , ο  «Παραπονιάρης» σε σχετική και πολύ ενδιαφέρουσα  ανάρτηση.
«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να οργανωθεί η διαλογή στη πηγή, όπου πηγή ορίζουμε τη
μονάδα: το σπίτι, το σχολείο, το κατάστημα, την επιχείρηση, τη δημόσια υπηρεσία κλπ. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να δούμε τα σκουπίδια να παίρνουν την πραγματική τους μορφή. Δηλ. να γίνονται πολύ λίγα. Ελάχιστα».
Όταν τα σκουπίδια γίνουν ελάχιστα κ. Δούρου, τότε δεν θα απαιτείται η κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων γιατί δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο υλικό για την λειτουργία τους. Τότε δεν θα υπάρχουν τα σύμμεικτα σκουπίδια.
Τότε και η λύση θα είναι ευκολότερη .Τότε και  η χωματερή ,« ο υποδοχέας του συνόλου των σύμμεικτων και επιμολυσμένων απορριμμάτων της Αττικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής»… μπορεί να κλείσει.
Τα στάδια που επικαλείσθε θεωρούμε ότι απλώς είναι να κερδίσετε χρόνο.
Εδώ και 15 χρόνια τι άλλο κάνουμε πέρα από το να συζητάμε και να διαβουλευόμαστε;
Με λίγα λόγια σε… δουλειά να βρισκόμαστε.
Επειδή πέραν των άλλων είμαστε και άνθρωποι της τελευταίας στιγμής όσον καιρό και να αφήσετε για διαβούλευση στο τέλος στο ίδιο σημείο θα μας βρείτε.
Εκείνο συνεπώς που περιμέναμε από σας είναι να υποχρεώσετε άμεσα όλους τους κ. Δημαρχούκους  να εφαρμόσουν την κοινοτική οδηγία και τον σχετικό νόμο ώστε:  «Σε ελάχιστο χρόνο να δούμε τα σκουπίδια να παίρνουν την πραγματική τους μορφή. Να γίνουν ελάχιστα».
Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Μια θητεία ,θα ασχολείσθε με τα σκουπίδια.

Βασίλης Γκόλτσιος

Ο Βασίλης Γκόλτσιος ήταν αντιπόεδροςΔημ. Συμβουλίου στον τ. Δήμο Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια