Και «η αριστερή λύση»;



Χάρηκα ιδιαίτερα όταν διάβασα ότι η περιφερειάρχης διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είχε αποφασίσει να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στέλνοντάς τα στην Κίνα. Και ένας από τους λόγους που το χάρηκα ήταν επειδή προς στιγμήν είχα νομίσει ότι αυτή η «εξορία» των σκουπιδιών αποτελούσε πραγματικά τον νέο τρόπο διαχείρισης του προβλήματος. Αν θυμάστε η Ρένα Δούρου μας είχε ταράξει, κατά την προεκλογική περίοδο, στα διαφημιστικά σλόγκαν που μας διαβεβαίωναν ότι υπάρχει «και αριστερός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων». «Γιατί να μην είναι αυτός;» είχα σκεφτεί.
Αλλά ευτυχώς δεν είναι. Και κατά συνέπεια επανερχόμαστε εκεί όπου ήμασταν. Στη διαβεβαίωση εκείνης και στη δική μας αναμονή. Που ελπίζω να μην παραταθεί για πολύ γιατί το πρόβλημα είναι πιεστικό, εκκρεμεί από χρόνια, κάθε τόσο επιχειρείται να του δοθούν λύσεις οι οποίες στην πορεία
ακυρώνονται για να αναζητηθούν άλλες και καιρός είναι, υποθέτω, να μας γνωστοποιηθεί και «η αριστερή λύση», την οποία υπερηφάνως μας είχε υποσχεθεί η σημερινή περιφερειάρχης.
Οτι δεν το έχει κάνει ακόμη θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον φόρτο της δουλειάς, που δικαιολογημένα έχει να φέρει σε πέρας με την ανάληψη της διοίκησης της περιφέρειας. Κι αυτό γιατί δεν θέλω ούτε προς στιγμή να πιστέψω ότι τα περί «αριστερής διαχείρισης των σκουπιδιών», που μας έλεγε, δεν ήταν τίποτε άλλο από φτηνή και λαϊκίστικη προπαγανδιστική μπαρούφα. Αν πίστευα κάτι τέτοιο, τότε θα θεωρούσα πιθανότατο το ενδεχόμενο να αποδειχτεί ότι, αντίθετα με όσα διατείνεται, αν πρόκειται να μας ταράξει σε κάτι αυτό δεν θα είναι η νομιμότητα, αλλά το παραμύθι, η σαχλαμάρα, η εξαπάτηση.
Μόνο που ό,τι κι αν είναι, δεν γίνεται να τραβήξει για πολύ. Κάποια στιγμή η περιφερειάρχης θα πάψει, θέλοντας και μη, να υποδύεται την προστάτιδα των λαμογιών των υπ' αυτήν υπηρεσιών και θα υποχρεωθεί να αναμετρηθεί με τα προβλήματα που γνώριζε ότι αντιμετωπίζει η Περιφέρεια της Αττικής.
Και μια καλή αρχή θα ήταν να μας γνωστοποιήσει ευθέως και εντίμως τι είναι τελικά αυτή «η αριστερή λύση για τα σκουπίδια»: υπαρκτό σχέδιο, απλή ιδέα ή προεκλογική κοροϊδία; Για να μην περιμένουμε κι άδικα.
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22790&subid=2&pubid=64072020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια