ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού,
η ετήσια Γιορτή του Συλλόγου Κρητών
Στην ετήσια Γιορτή Τσικουδιάς παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών
κ. Γιάννης Κασσαβός ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Κρητών της πόλης μας και του Προέδρου του κ Μανώλη Μανιδάκη.
Η Γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αχαρνών «Μπάμπης Χολίδης», που πλημμύρισε από οικογένειες και παρέες φίλων που τίμησαν για άλλη μία φορά την παράδοση και έδωσαν το παρών στην ετήσια Γιορτή Τσικουδιάς. Από νωρίς, στο εσωτερικό του γυμναστηρίου είχαν στρωθεί μεγάλα τραπέζια έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν στηθεί τα παραδοσιακά
κρητικά ρακοκάζανα. Οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών απόλαυσαν γνήσια τσικουδιά και τοπικά εδέσματα, ενώ γλέντησαν με κρητική μουσική και κρητικούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
«Ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται στο πλευρό τοπικών συλλόγων και φορέων που εργάζονται για την αναβίωση των τοπικών εθίμων και τη μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενιές. Ο Σύλλογος Κρητών, υπό την ακούραστη καθοδήγηση του Προέδρου του κ Μανώλη Μανιδάκη, αποτελεί ένα σύγχρονο θεματοφύλακα της κρητικής κουλτούρας και παράδοσης στη πόλη μας. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο τους, με την ευχή να διοργανώνουν συχνότερα εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, χαρίζοντας χαμόγελα και στιγμές ανάπαυλας στον κόσμο, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη».
Τον κ Γιάννη Κασσαβό συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Σαχσανίδη Ελένη, Πολυμενέας Παναγιώτης, Δασκαλάκης Γιώργος, Ευστάθιος Τοπαλίδης, Σιρινίδης Θεόδωρος. Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΦΑ κ Γιαννακόπουλος Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ κ Γιώργος Σταύρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Στέργιος Πεδιαδίτης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια