Παραχώρηση κτιρίου στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χορηγός του Κράτους ο Δήμος Φυλής

Παραχώρηση κτιρίου στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου

Την απόφαση να παραχωρήσει  κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου ,  στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παραμείνει το Τμήμα, στην πολύπαθη περιοχή του Ζεφυρίου, έλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ), έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της, Γκίκα Χειλαδάκη. 
Στο κείμενο της απόφασης που ελήφθη στις 2 Οκτωβρίου επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Επειδή για οικονομικούς λόγους επίκειται η απομάκρυνση του Α.Τ Ζεφυρίου από μια περιοχή που λόγω της πολυπολιτισμικότητας των κατοίκων και της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης η παρουσία αυτού είναι σήμερα περισσότερο από
ποτέ άκρως επιβεβλημένη.
Επειδή οι συνθήκες που έχουν προκύψει και αφορούν στην απομάκρυνση του Α.Τ είναι έκτακτες και χρήζουν επείγουσας ρύθμισης
Επειδή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η παραμονή του Αστυνομικού τμήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα του  Ζεφυρίου, προτείνεται στο Δ.Σ. η παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να εξακολουθήσουν να στεγάζονται εκεί οι υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος». 

Ιδού το πλήρες κείμενο της απόφασης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΔΗΦ ΓΙΑ 
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                 Άνω Λιόσια 2/10/2014

Α Π Ο Φ Α Σ Η 36
Αριθμ.Πρακτικού 10

ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Στα Άνω Λιόσια σήμερα 2/10/2014 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Φ, συνεδρίασε το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φυλής (Κ.Ε.ΔΗ.Φ), κατόπιν της από 29/9/2014 έγγραφης πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ. που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος του Δ.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. της Επιχείρησης, για να συζητήσει και αποφασίσει πάνω σε θέματα ημερήσιας διάταξης.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Γκίκας Χειλαδάκης, Πρόεδρος Πουλιάσης Δημήτριος
2. Δαυίδ Μαύρος,Αντιπρόεδρος
3. Καρνάτσος Χρήστος
4. Χουλιάρας Γεώργιος
5. Λιάσκος Γεώργιος
6. Ματρακούκα Κατίνα
ΘΕΜΑ :Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ), λαμβάνοντας το λόγο θέτει υπόψη των μελών του Συμβουλίου :
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής, μετά την Συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου Φυλής, σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής» σύμφωνα με το υπ αριθμ.1327/β΄/16-6-2011, έχει την κυριότητα ενός οικοπέδου το οποίο με την υπ αριθμ.162/4-12-2000 παραχωρήθηκε από τον πρώην Δήμο Ζεφυρίου στην Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ζεφυρίου για την κατασκευή κτιρίου που θα στεγασθούν υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος.
Επί της έκτασης αυτής στο Ο.Τ.3 στον πρώην Δήμο Ζεφυρίου ήδη Δήμο Φυλής , ανεγέρθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ζεφυρίου κτίριο στο οποίο στεγάσθηκαν οι υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος Ζεφυρίου σύμφωνα με το από 19-10-2001 μισθωτήριο που υπογράφηκε μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ζεφυρίου και του Ελευθέριου Μάτσικα ως εκπροσώπου για λογαριασμό του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) : «1. Με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει είχαν εκλείψει.
2. Ομοίως με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνον δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».
Επειδή για οικονομικούς λόγους επίκειται η απομάκρυνση του Α.Τ Ζεφυρίου από μια περιοχή που λόγω της πολυπολιτισμικότητας των κατοίκων και της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης η παρουσία αυτού είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άκρως επιβεβλημένη.
Επειδή οι συνθήκες που έχουν προκύψει και αφορούν στην απομάκρυνση του Α.Τ είναι έκτακτες και χρήζουν επείγουσας ρύθμισης
Επειδή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η παραμονή του Αστυνομικού τμήματος στο δ.δ. Ζεφυρίου προτείνεται στο Δ.Σ. η παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να εξακολουθήσουν να στεγάζονται εκεί οι υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος.
Το Δ.Σ. αφού άκουσε τα πιο πάνω λεγόμενα και μετά από διαλογική συζήτηση,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
την παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να εξακολουθήσουν να στεγάζονται εκεί οι υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και τα παρόντα μέλη του Δ.Σ.
Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 36/2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΚΙΚΑΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
ΜΑΥΡΟΣ ΔΑΥΙΔ
ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΝΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑ ΚΑΤΙΝΑ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια