Πρωταγωνιστές τα παιδιά στην Επετειακή εκδήλωση για την «Άλωση της Τριπολιτσάς» από το Σύλλογο Αρκάδων του Δήμου Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωταγωνιστές τα παιδιά στην Επετειακή εκδήλωση για την «Άλωση της Τριπολιτσάς»   από το Σύλλογο Αρκάδων του Δήμου Φυλής
Τα παιδιά, υπήρξαν  πρωταγωνιστές, στην επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Τριπολιτσάς που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων του Δήμου Φυλής, το βράδυ του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου στη φιλόξενη στέγη του.
Το νέο αίμα του Συλλόγου, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές υπό  την καθοδήγηση του  Αχιλλέα Νταγιάντα, που όπως εύστοχα επεσήμανε ο Πρόεδρος των Αρκάδων Φυλής Θεόδωρος Νικολάου, είναι ένας από τους καλύτερους χοροδιδασκάλους της χώρας μας, έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό. Μέσα από ποιήματα, χορούς και αφηγήσεις ιστορικών ντοκουμέντων, περιέγραψαν το χρονικό της Άλωσης της Τριπολιτσάς, προκαλώντας τη συγκίνηση αλλά και τον θαυμασμό του κοινού,  που είχε κατακλύσει την αίθουσα.
Τους επίσημους καλεσμένους της βραδιάς υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος των Αρκάδων του Δήμου Φυλής Γιώργος Πραχαλιάς. Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τιμήθηκε παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα, ο πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κωνσταντίνος  Πλαπούτας, (απευθείας απόγονος του
Κόλλια Πλαπούτα από το Παλούμπα της Αρκαδίας) ο οποίος έφτασε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον  Αλέξανδρο Λιακόπουλο ( απόγονο της οικογένειας των Λιακοπουλαίων επίσης, από το Παλούμπα της Αρκαδίας που έδωσαν 43 νεκρούς στη διάρκεια της επανάστασης του 1821, μεταξύ αυτών και του Καπετάνιου Γιωργάκη Λιακόπουλου που σκοτώθηκε στην πολιορκία της Καρύταινας το 1821).
 Τιμώμενο πρόσωπο υπήρξε και ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας που ως γνήσιο τέκνο της Αρκαδίας (κατάγεται από το Ροεινό της Αρκαδίας) παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα. Τόσο ο Πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων του 1821, όσο και ο Μητροπολίτης, εγκωμίασαν  το έργο του Συλλόγου ενώ και οι δύο απευθύνθηκαν στα παιδιά προκειμένου να τα συγχαρούν. Ο κος Πλαπούτας μάλιστα εμφανώς συγκινημένος, τους είπε πως είναι οι συνεχιστές της ένδοξης ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αλλά και το μέλλον του Συλλόγου και του τόπου μας.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκαν  Αντιδήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κομνηνός καθώς και ο Σπύρος Δημητρακόπουλος, απόγονος της οικογένειας των Δημητρακοπουλαίων από την Αλωνίσταινα της Αρκαδίας και κάτοχος του ανεκτίμητου αρχείου της οικογένειας, που διετέλεσαν πληρεξούσιοι της Αρκαδίας στην επανάσταση του 1821. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόγονός του Γεώργιος Δημητρακόπουλος, ήταν συγκρατούμενος του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στην Ακροναυπλία όταν δικάστηκαν επί Όθωνα, ενώ ο πρόγονός του Βασίλειος Δημητρακόπουλος ήταν ο φημισμένος βουλευτής Αρκαδίας και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων γνωστός και ως Τουρκοβασίλης.
Σημαντική στην εκδήλωση, ήταν και η παρουσία των συλλόγων Αρκάδων από άλλες περιοχές, όπως η κ. Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου, μέλος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Ασπροπύργου Παναγιώτης Πέστροβας, ολόκληρο το Δ.Σ του Λαογραφικού Ομίλου Ελευσίνας «Το Αδράχτι» και η πρόεδρός του κ. Έλλη Λάσκου κ.α. καθώς επίσης και πολιτιστικών συλλόγων το δήμου Φυλής.

Με τη λήξη της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα με σπιτικούς μεζέδες κι εδέσματα στο προαύλιο της Στέγης των Αρκάδων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια