Παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο Αγιασμός στο Κέντρο Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο Αγιασμός στο Κέντρο Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί η  Ακολουθία του Αγιασμού, από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρα, στο Κέντρο Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Άνω Λιόσια.
Γονείς, παιδιά, μέλη και φίλοι του σωματείου «Συνεργασία – Δημιουργία » ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από την παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά  το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που εδρεύει στα Άνω Λιόσια και αριθμεί 952 μέλη εκ των οποίων τα 200 προέρχονται από το Δήμο Φυλής.
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του σωματείου και αφού ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Ρεθυμιωτάκη στην έκθεση με τις χειροτεχνίες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, δεσμεύτηκε να επανέλθει σύντομα. «Δεν ήξερα ότι υπάρχετε και δεν φανταζόμουν το έργο που γίνεται εδώ. Τώρα που σας γνώρισα θα ξανάρθω, είστε δίπλα στην έδρα μου και έρχομαι συχνά στην περιοχή, θα τα πούμε
σύντομα» είπε στον κ. Ρεθυμιωτάκη ο Σεβασμιότατος Αθηναγόρας.
«Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία είναι δύναμη. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί κι εμείς θέλουμε» απάντησε ο κ. Ρεθυμνιωτάκης. Ο πρόεδρος του σωματείου ανακοίνωσε στα μέλη του ότι εξασφάλισε χορηγία και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στα παιδιά του σωματείου λάπτοπ ενώ μοίρασε σε όλους τους καλεσμένους που παρέστησαν στον αγιασμό, το «βιβλίο της ζωής» που έγραψαν και ζωγράφισαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και περιέχει κείμενα και ποιήματα με μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας.  
Από την πλευρά του Δήμου Φυλής παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Υγείας  κ. Γιώργος Αντωνόπουλος.  Ο γιατρός εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση με τις χειροτεχνίες των παιδιών,  χαρακτήρισε το έργο που γίνεται στο Κέντρο Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες πολύτιμο και δεσμεύθηκε για την ουσιαστική στήριξή του.
Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και φίλος του φορέα και  Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας κ. Ρέμος με ειδικό κλιμάκιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια