Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής περιόδου στο Κ.Ε.Α. Άνω Λιοσίων Φυλής, πραγματοποιήθηκε φέτος αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της αδυναμίας αλλά και τις ελπίδες των μελών του Κέντρου για ένα καλύτερο αύριο. Η γνώση και η αρετή κάνουν καλή παρέα και δίνουν παραδείγματα χρήσιμα κι ωραία.
Με πολλούς μαθητές και πλήθος κόσμου, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας τον αγιασμό δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Κ.Ε.Α. Αφού ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γ. Ρεθυμιωτάκη στην έκθεση με τις χειροτεχνίες των παιδιών δεσμεύτηκε να επανέλθει σύντομα. «Δεν ήξερα ότι υπάρχετε και δεν φανταζόμουν το έργο που γίνεται εδώ. Τώρα που σας γνώρισα θα ξανάρθω. Είστε δίπλα στην έδρα μου και έρχομαι συχνά στην περιοχή. Θα τα πούμε σύντομα», είπε στον κ. Ρεθυμιωτάκη ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αθηναγόρας, θαυμάζοντας όχι μόνο την όρεξη και το κέφι των παιδιών του Κ.Ε.Α. αλλά και τα δημιουργήματά τους.     
Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή μας, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου
Εργασίας κ. Ρέμος με ειδικό κλιμάκιο, ο αναπληρωτής δήμαρχος Φυλής σε θέματα υγείας κ. Αντωνόπουλος, ο κ. Κασίμης, εκπρόσωπος της εταιρείας Accenture που προσφέρει στους μαθητές από ένα laptop, ο Γενικός Γραμματέας της Τ.Α. Φυλής κ. Αργυρόπουλος, εθελοντές και φίλοι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων κτλ.
 «Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία, είναι δύναμη», είπε ο Πρόεδρος Γ. Ρεθυμιωτάκης. «Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και εμείς θέλουμε».
Τέλος, οι μαθητές πρόσφεραν σε όλους τους επισκέπτες ένα βιβλίο (Ανθολόγιο) αποτέλεσμα προηγούμενης σχολικής και εκπαιδευτικής περιόδου.      

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια