Ολοκληρώνεται και παραδίδεται μέσα στο Δεκέμβρη το 10ο Δημοτικό Σχολείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ολοκληρώνεται και παραδίδεται μέσα στο Δεκέμβρη το 10ο  Δημοτικό Σχολείο
Παραδίδεται, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, από τον κατασκευαστή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής το 10ο Δημοτικό Σχολείο.  Το νεόκτιστο σχολικό σχολικό κτίριο, που βρίσκεται στη Δροσούπολη, λύνει  το χρόνιο πρόβλημα υπερκορεσμού και συνεπώς της δυσλειτουργίας  του 1ου, του 6ου και του 7ου Δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων. 
Το νέο σχολικό συγκρότημα ελέγχθηκε από Κλιμάκιο Ελέγχου Δόμησης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και του Αναπληρωτή Δημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Χατζητρακόσια και πήρε, την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου 2014, την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
Μετά την παράδοση του κτιρίου και κατ΄ αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθεί η επίπλωση και ο εξοπλισμός του,  η τοποθέτηση διδακτικού προσωπικού, και η απόφαση για το χρόνο μεταφοράς των μαθητών στο νέο σχολείο.
«Η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι κρίσιμη, αφού αγωνίζεται να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τα στοιχειώδη λειτουργικά του έξοδα. Όμως επειδή η Παιδεία είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για τη ολοκλήρωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου, που αποτελεί προϋπόθεση για την αποσυμφόρηση τριών σχολείων του Δήμου. Επόμενος
στόχος μας είναι η δρομολόγηση της κατασκευής του 8ου Δημοτικού στη Ζωφριά, όπου παρατηρείται αντίστοιχο πρόβλημα. Δώσαμε στον κόσμο την υπόσχεση ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε η διοίκηση των έργων και σκοπεύουμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
«Το 10ο Δημοτικό Σχολείο ήταν το πρώτο θέμα με το οποίο ασχολήθηκα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ήταν για εμάς προτεραιότητα η ολοκλήρωση της κατασκευής του. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα οικονομικά εμπόδια, κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές στα σχέδια, πήραμε την έγκριση από το κλιμάκιο ελεγκτών δόμησης  και τώρα περιμένουμε να το παραλάβουμε» δήλωσε  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, Θανάσης Σχίζας.

«Η ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου  αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας το Μάιο του 2011.Κάναμε μεγάλο αγώνα στην Ένωση Γονέων για τη δημιουργία του αλλά συναντούσαμε στασιμότητα και αναποτελεσματικότητα. Κινηθήκαμε συντονισμένα στην Πολεοδομία με την Τεχνική υπηρεσία και σύντομα θα έχουμε, επιτέλους, το 10ο Δημοτικό Σχολείο» σημείωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Χατζητρακόσιας.

Το νέο συγκρότημα θα βελτιώσει σημαντικά με τη λειτουργία του το επίπεδο διδασκαλίας σε τρία σχολεία. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ΄Ανω Λιοσίων που σήμερα λειτουργεί με 18 τάξεις αντί των 12 προβλεπόμενων και 420 μαθητές. Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λίμνης που χρησιμοποιεί 2 προκατασκευασμένες αίθουσες ενώ  2 τάξεις λειτουργούν στη διαχωρισμένη αίθουσα εκδηλώσεων και στο 7ο Δημοτικό που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των μαθητών με 17  τάξεις αντί των 12 προβλεπόμενων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια