Προτάσεις της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής για τις συγκοινωνίες


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Μια νέα περιοχή, όπως η δική μας, που αναπτύσσεται, χρειάζεται και συχνά επιβάλλει νέα δίκτυα υποδομών-μεταφορών. Ένα ελκυστικό δίκτυο υποδομών και μεταφορών οδηγεί σε οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.
Στόχος του οποιουδήποτε σχεδιασμού πρέπει να είναι η αξιοποίηση κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο των συγκοινωνιακών υποδομών, για τις οποίες δαπανήθηκαν και θα δαπανώνται σημαντικά ποσά. Γι' αυτό επιβάλλεται είναι να πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μετακινήσεων με τα ΜΜΜ, μετρό, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ και όχι να κόβονται δρομολόγια και γραμμές, που προτείνει ο ΟΑΣΑ.
Θα πρέπει κορμό των μετακινήσεων να αποτελέσουν το μετρό κι ο προαστιακός, ενώ τα λεωφορεία θα τροφοδοτούν τους σταθμούς αυτούς. Γι΄αυτό προτείνουμε την
επέκταση του μετρό της Αθήνας έως το 2020, στον Δήμο μας, αλλά και την άμεση, την κατεπείγουσα,  πύκνωση των δρομολογίων του προαστιακού. 
Στο Δήμο μας οι αστικές συγκοινωνίες έχουν αραιώσει πολύ τα δρομολόγιά τους και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τα πιο κακοσυντηρημένα οχήματα με συνέπεια να απαιτείται αυξημένος χρόνος και κίνδυνος για τις μετακινήσεις μας. Και όλα αυτά όταν τους παραχωρούμε τόσο χώρο για το αμαξοστάσιο και για το «νεκροταφείο» τους.

 Προτείνουμε:

Ø Να ανοίξει άμεσα διάλογος για τη συγκοινωνία με την τοπική κοινωνία με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων  και το Δημοτικό Συμβούλιο να  επικυρώσει τις αποφάσεις.
Ø Δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με mini-bus για σύνδεση με προαστιακό, για καλύτερη πρόσβαση σε σχολεία, δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες και μεταφορά του κορμού των λεωφορείων δίπλα στον προαστιακό.
Ø Ειδική κοινωνική τιμολογιακή πολιτική με μειωμένα εισιτήρια για όσους έχουν ανάγκη.
Ø Ενίσχυση δρομολογίων του Προαστιακού προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ø Δημιουργία νέων Δημοτικών χώρων στάθμευσης περιμετρικά του προαστιακού.
Ø Λειτουργία του σταθμού του προαστιακού στο Σκεπαστό της Αττικής οδού στο Ζεφύρι, όπου εδώ και χρόνια βλέπουμε μόνο τις σχετικές ταμπέλες.
Ø Σωστή σήμανση σε όλο το Δήμο για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Ø Ίδρυση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
Ø Αναζήτηση συντομότερης πρόσβασης των Ζεφυριωτών προς την οδό Φυλής και τη Ζωφριά.
Ø Όχι στη δημιουργία στην περιοχή μας μεγάλου υπερτοπικού χώρου για μεταφορά εμπορευμάτων της COSCO, διότι θα προκαλέσει τεράστιες οχλήσεις, κυκλοφοριακό πρόβλημα και επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ø Ολοκλήρωση του έργου της Περιφερειακής για τη σύνδεση των δύο Εθνικών Οδών. Όχι στην ημιτελή υλοποίησή της, με συνέπεια να καταλήγει στα Άνω Λιόσια, στην οδό Φυλής γεγονός που συνεπάγεται πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία λόγω της διέλευσης πολλών, μεγάλων και φορτωμένων φορτηγών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια