ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ...........ΑΧΑΡΝΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Πιστός στις δεσμεύσεις του ο  α Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός
Με πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για απόρους, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Ο Δήμαρχος κ. Κασσαβόςσυνεπής στην προεκλογική δέσμευσή του για έναν Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, ανέλαβε σημαντική πρωτοβουλία για την ελάφρυνση και ανακούφιση συμπολιτών μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2015, ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: «Καθημερινά, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας δέχεται αμέτρητα αιτήματα για βοήθεια από συμπολίτες μας που βρίσκονται σε απόγνωση. Σήμερα, το 2014, είναι αδιανόητο να υπάρχουν
οικογένειες στο Δήμο μας που ζουν σε σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό, και σιτίζονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε κοινωνικά αλληλέγγυοι απέναντι σ’ αυτές τις οικογένειες. Γνωρίζω τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, όμως δεν είναι δυνατό εμείς να ασχολούμαστε μόνο με αριθμούς όταν συμπολίτες μας δυστυχούν. Ζητώ από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν την πρόταση μου, και να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι χείρα βοηθείας στους συμπολίτες μας που υποφέρουν».
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ηπλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη για:
1)   Άπορες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€
2)   Ανάπηροι με μόνιμη αναπηρία άνω του 67% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000€
3)   Πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ και κύρια κατοικία έως 100τμ
4)   Οικογένειες που και οι δύο σύζυγοι είναι μακροχρόνια άνεργοι με κάρτα ανεργίας σε ισχύ
5)   Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€
6)   Ενώ για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 10.000€ αποφασίστηκε 50% μείωση των δημοτικών τελών.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, παρά τις αρχικές διαφορετικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, εν τέλει επικροτήθηκε απ’ όλους. Η απόφαση που θα δώσει ανάσα σε αρκετούς συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη, πάρθηκε τελικά ομόφωνα.
Δημήτρης Βασιλείου :ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΦΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ !!!!!!!!!! ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ........
πηγή σχολίου: facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια