Εγγραφές απόρων στην Κοινωνική Υπηρεσία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εγγραφές απόρων στην Κοινωνική Υπηρεσία
Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 οι εγγραφές απόρων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. Ημερομηνία λήξης των αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται προκειμένου να οριστούν οι ωφελούμενοι δημότες για τις διατακτικές που θα διανεμηθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι κάποιος δικαιούχος, είναι να έχει κάρτα ανεργίας σε ισχύ πάνω από ένα χρόνο (μακροχρόνια άνεργοι όλα τα μέλη της οικογένειας) ή να είναι χαμηλοσυνταξιούχος. Το εισοδηματικό κριτήριο που έχει οριστεί είναι τα 6.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 20% για κάθε μέλος της οικογένειας και 50% σε περίπτωση που κάποιο μέλος είναι ΑμεΑ ή αν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.
Διευκρινίζεται πως είναι απαραίτητο να επανεγγραφούν και οι ήδη εγγεγραμμένοι στην Κοινωνική Υπηρεσία, διότι πρέπει να ανανεώσουν κάποια δικαιολογητικά που είναι
απαραίτητα όπως πχ. το καινούριο εκκαθαριστικό της εφορίας ή ανανεωμένη την κάρτα ανεργίας τους.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή (απλές φωτοτυπίες):
*      Φωτοτυπία ταυτότητας
*      Αντίγραφο Ε1
*      Αντίγραφο Ε9
*      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
*      Εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2013 (Φορολογική Δήλωση 2014)
*      Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση ΟΑΕΔ
*      Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ ή νερού
Επιπλέον δικαιολογητικά ζητούνται ανά περίπτωση, για αυτό και είναι απαραίτητη η επιτόπια επίσκεψη στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής (Δημαρχείου 11Β, Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια) στον 1ο όροφο.
Αποσαφηνίζεται πως η συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια δίνεται από το Δήμο Φυλής  δύο φορές το χρόνο, όπως προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα και δεν πρόκειται για μηνιαίο επίδομα.
Σε περίπτωση που κάποια οικογένεια οριακά χάνει το δικαίωμα ένταξης σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις πχ. έχει κάρτα ανεργίας χρονικής διάρκειας μικρότερης του έτους ή χάνει για λίγο τα εισοδηματικά κριτήρια, μπορεί να εγγραφεί στη λίστα για την παροχή τροφίμων όπου ήδη είναι καταγεγραμμένες 1.900 οικογένειες.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014         ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Κάρτα ανεργίας > ενός έτους     +
Εισόδημα (έτους 2013): 6.000 € + 1.200 € / μέλος της οικογένειας*
*αυξημένα όρια για ΑμεΑ & μονογονεϊκές οικογένειες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια