Για να πέρνουμε παραδείγματα από άλλους Δήμους!!!


Με την συμμετοχή αιρετών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και αρμοδίων στελεχών των Διοικήσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Οι υποχρεώσεις των Ο.Τ.Α, για σύνταξη τοπικών σχεδίων δράσης για την  διαχείριση αστικών στερεών απόβλητων, με βάση την νομοθεσία, και η Επικαιροποίηση του Περιφερικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής" στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κερατέας.


Στην ημερίδα εκτός των αιρετών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και αρμοδίων στελεχών των Διοικήσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού μετείχαν δεκάδες πολίτες, έγινε αναλυτική εισήγηση για τον τρόπο σύνταξης των ΤΟΠΙΚΩΝ
ΣΧΕΔΙΩΝ και αναλύθηκε η διαδικασία, βάση της οποίας θα συνταχθούν και θα εγκριθούν αυτά έως 31/12/2014, όπως ζητά η νέα Περιφερειάρχης Αττικής.

Σημειώνουμε ότι η ημερίδα είναι η πρώτη που γίνεται στην Αττική μετά την γνωστή επιστολή της κας Δούρου.

Την κύρια εισήγηση έκανε ο κ. Σταύρος Ιατρού Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής.

Εισήγησεις έκαναν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού κ. Δημήτριος Λουκάς και Γεώργιος Σωφρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος και Δρούγκας, που παρουσίασαν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Δήμου τους που έχει συνταχθεί το 2012.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Π. Ευαγγελίου και κ. Α. Γάκης καθώς και πολλοί Δημότες.

Απουσίαζε από την Περιφέρεια η παράταξη του κ. Σγουρού και η από την Λαυρεωτική η παράταξη του κ. Λεβαντή.

Σημαντικό στοιχείο της ημερίδας ήταν ο χαιρετισμός της κ. Δούρου, στην οποία η Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, εγγράφως, δήλωσε ότι  καταργεί τους διαγωνισμούς των ΣΔΙΤ για το εργοστάσιο στην Φυλή, τα Λιόσια το Γραμματικό και την Κερατέα κάτι που έγινε δεκτό με έντονο χειροκρότημα.

Επίσης αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του κ. Π. Ευαγγελίου και κ. Α. Γάκη που δήλωσαν πεντακάθαρα ότι στο θέμα αυτό οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τους (Κουμουτσάκου, Γάκη), υποστηρίζουν δυναμικά την πολιτική και την θέση της κ. Δούρου.

Μετά την ημερίδα,  οι υπηρεσίες των δυο Δήμων θα ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους και αυτές κατόπιν θα εισαχθούν για συζήτηση και απόφαση στα Τοπικά Συμβούλια και το Δημοτικό Συμβούλιο των δυο Δήμων, αφού δημοσιοποιηθούν και ζητηθεί η γνώμη των τοπικών φορέων και των Δημοτών.  
                                                                  
                                                                         Ο Πρόεδρος του           
                                                     Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής    

                                                                    Ιατρού Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια