Δύναμη Συμμετοχής:«Η «τρόικα» του δήμου Φυλής δείχνει το πρόσωπό της»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με το εφεύρημα ενός κανονισμού ύδρευσης, πρόχειρου και αντιλαϊκού επιχειρεί να απαντήσει η νέα διοίκηση του δήμου Φυλής στα οικονομικά προβλήματα που η ίδια, στο παρελθόν, δημιούργησε στο πρώην δήμο Άνω Λιοσίων.
Ο νέος κανονισμός που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί αντιγραφή του αντίστοιχου κανονισμού του 1983, επί εποχής Πανάγου. Αντικατοπτρίζει μόνο την κατάσταση των Άνω Λιοσίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις περιοχές του Ζεφυρίου και της Φυλής καθώς και τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον ενιαίο δήμο Φυλής. Δεν αποτυπώνει την ανάπτυξη, τις βιομηχανικές περιοχές, περιοχές που υδρεύονται από γεωτρήσεις, πηγές και περιουσιακά στοιχεία
του δήμου.
Κυρίως, όμως, αποτελεί το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα για να επιβληθεί, με μαθηματική ακρίβεια, «χαράτσι» από τη νέα δημοτική αρχή στους κατοίκους του δήμου Φυλής, εφόσον προβλέπει τετραπλασιασμό των εσόδων.
Ο νέος κανονισμός ύδρευσης στηρίζεται στην παλιά, κακή αντίληψη της παραγωγής χρεών. Χρέη που, στο τέλος του 2010, έφτασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Στηρίζεται στην κακή αντίληψη που καλλιέργησε συστηματικά το δίδυμο Παππού – Καμπόλη: οι πολίτες πληρώνουν, η δημοτική αρχή εισπράττει αλλά οι κάτοικοι χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ.
Σήμερα, το δίδυμο Παππού – Καμπόλη θέλει να επιβάλλει τον ίδιο κανονισμό. Των χρεών και της διπλής οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων.
Την προηγούμενη τριετία, η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραϊμη ρύθμισε και πλήρωσε το τεράστιο χρέος των 40 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ,  χωρίς να επιβάλλει ούτε ένα ευρώ φόρο στους κατοίκους.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ καλεί τη διοίκηση να αποσύρει τον άτολμο και επιπόλαιο κανονισμό που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στο δημοτικό συμβούλιο, αναλογιζόμενη το κόστος που θα κληθούν να καταβάλλουν οι λαϊκές οικογένειες.
Θεωρεί απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο κανονισμός ύδρευσης ως όχημα για να ποινικοποιούνται η υδροδότηση και η υδροληψία. Το νερό είναι αγαθό και ως αγαθό είναι δικαίωμα και όχι ανάγκη.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πιστεύει στην ανάγκη υλοποίησης ενός κανονισμού που δε θα αποτελεί το μέσο για φορομπηχτική πολιτική και θα διέπεται από τη λογική του να πληρώνουν όσοι περισσότεροι μπορούν, όσο λιγότερα χρήματα γίνεται.
Σε διαφορετική περίπτωση θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται απόλυτα όταν μιλούσε προεκλογικά για την «τρόικα» των Άνω Λιοσίων που διαθέτει διεύθυνση και ονοματεπώνυμο.
Είναι πρόθυμη δε, να στείλει εκεί το «λογαριασμό» όταν θα αναλάβει εκ νέου τη διοίκηση του δήμου.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια