Μπερδευτήκαμε . Τελικά θα φτιαχτεί το 8ο Δημοτικό στη Ζωφριά ή όχι.


Μας μπέρδεψε το γραφείο τύπου του Δήμου Φυλής σχετικά με το 8ο Δημοτικό στη Ζωφριά.
Τελικά τι ισχύει ; 
Αυτό που δήλωναν ο κύριος  Σχίζας και ο κύριος Καμπόλης στον 3ο ποδηλατικό γύρο Ζωφριάς, σύμφωνα με το τότε Δελτίο Τύπου ΕΔΩ, ή με το σημερινό Δελτίο Τύπου όπου φαίνεται ότι η χρηματοδότησή του είναι μετέωρη.
Παρεμβάσεις του Δήμου Φυλής στον ΟΣΚ, για τα σχολεία
Δύο παρεμβάσεις στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) πραγματοποίησε η διοίκηση του Δήμου Φυλής.
Στην πρώτη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Τσίγκος συνάντησε τον Πρόεδρο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια, με θέμα τα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φυλής. Ο Δημήτρης Τσίγκος έθεσε τα ζητήματα της ανέγερσης του 8ου Δημοτικού και του 10ου Νηπιαγωγείου στη Ζωφριά και του Ειδικού Γυμνασίου στην περιοχή της Λίμνης και πήρε την απάντηση ότι δύσκολα ο ΟΣΚ θα βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την ανέγερση των συγκεκριμένων σχολείων.
Ακολούθησε επίσκεψη, στον Πρόεδρο του ΟΣΚ, τεχνικού κλιμακίου του Δήμου Φυλής, το οποίο
αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και οι σύμβουλοι του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος και Μαρίνα Νικολοπούλου. Παρευρέθηκε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος.
Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκαν θέματα που αφορούν στους όρους δόμησης του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού σχολείου. Δρομολογήθηκε ακόμα το έργο της συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου Ζεφυρίου, με χρηματοδότηση από την  Περιφέρεια Αττικής και η απαλλοτρίωση οικοπέδου που προορίζεται για την επέκταση του προαυλίου, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου. Επίσης, τέθηκε στον Πρόεδρο του ΟΣΚ το ζήτημα της αποζημίωσης των ιδιοκτητών του οικοπέδου του 6ου Δημοτικού Σχολείου, στην περιοχή της Λίμνης, που ταλαιπωρούνται επί χρόνια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΣΚ επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση του 8ου Δημοτικού είναι μετέωρη, ενώ η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου, που είναι ένα ακριβό και πρωτοποριακό έργο μπορεί να γίνει μόνο με ένταξη στο ΕΣΠΑ. Τέλος για την επίπλωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου, που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς μέρες, ζήτησε να ακολουθηθεί η υπηρεσιακή οδός και δεσμεύθηκε ότι ο ΟΣΚ θα καλύψει τη σχετική δαπάνη. 

Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 3Ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, ο 3ος ποδηλατικός γύρος της Ζωφριάς, που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς, ο Αθλητικός Όμιλος Ζωφριάς και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου.
Η φετινή εκδήλωση πέτυχε διπλά. Εκτός από τη μαζική συμμετοχή πάνω από 140 ποδηλατών όλων των ηλικιών, δικαιώθηκε και το αίτημα των οργανωτών της εκδήλωσης που ζητούσαν την ανέγερση του 8ου Δημοτικού σχολείου στην περιοχή.
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία και σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση του καινούργιου σχολείου. « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινά η διαδικασία για το 8ο Δημοτικό Σχολείο που είναι για τους κατοίκους της Ζωφριάς, αίτημα και όνειρο ετών. Καταφέραμε μέσα σε 20 μέρες και συστήσαμε την επιτροπή αναγκαιότητας έγκρισης, ανέγερσης του 8ου δημοτικού σχολείου, βάζοντας μέσα και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση του 8ου δημοτικού σχολείου» δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος ο κ. Σχίζας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους εθελοντές ποδηλάτες υπογράμμισε στο χαιρετισμό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την Ζωφριά. «Θέλω να αναφερθώ στην ομιλία της προέδρου που είπε ότι έχουν γίνει λίγα. Έχουν γίνει πάρα πολλά. Έγινε μέσα σε ενάμιση χρόνο το Γυμνάσιο, επί διοικήσεως Χρήστου Παππού, και να είστε σίγουροι ότι και αυτό το Δημοτικό σχολείο με το Χρήστο Παππού θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα» τόνισε ο κ. Καμπόλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια