Επίσκεψη στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων  Άνω Λιοσίων ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γ. Αντωνόπουλος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ


Το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων (ΚΕΑ) Άνω Λιοσίων επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Ιατρικής,  Γιώργος Αντωνόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Γιώργο Βέλλη και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.
Τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΚΕΑ, κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης και μέλη του Κέντρου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους αιρετούς
σχετικά με τη δράση και το έργο του Κέντρου και τους ξενάγησαν στις αίθουσες δραστηριοτήτων και την έκθεση καλλιτεχνημάτων του Κέντρου.
Ο κ. Ρεθυμνιωτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΕΑ για τη στήριξη των μελών του και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση του Πιστοποιημένου Κέντρου μέσω συμμετοχής σε προγράμματα εθνικά και κοινοτικά επιχορηγήσεων και απασχόλησης.
Για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο έργο του Κέντρου, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, διαβεβαίωσε ο κ. Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα εξεταστούν τα προγράμματα και θα αναζητηθούν τρόποι βέλτιστης αξιοποίησης των εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για δράσεις για άτομα με αναπηρίες.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Βασιλείου, δεσμεύθηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν από τον κ. Ρεθυμνιωτάκη.

Το ΚΕΑ Άνω Λιοσίων διαθέτει 962 μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον 450 μέλη προέρχονται από τη Δυτική Αττική. Ιδρύθηκε το 2002 ταυτόχρονα με το Πανευρωπαϊκό Σωματείο των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες «Συνεργασία – Δημιουργία» που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το ΚΕΑ, με διάφορες δραστηριότητες, έχει σαν σκοπό την ενασχόληση και την εκμάθηση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια