ΠΑΠΠΟΥΣ: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες και σώσαμε το Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των χρεών του Δήμου Φυλής προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκλήθηκε εκτάκτως, το πρωί της Κυριακής, 28 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμος Φυλής ζητά να υπαχθεί στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 79 του ν. 4316/2014, η οποία προβλέπει ότι το χρέος μπορεί να συμψηφισθεί με ποσόν που ισοδυναμεί με το 5% της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών (ΚΑΠ), προς το Δήμο Φυλής.
Η θέσπιση της διάταξης του άρθρου 79, θεωρείται σωτήρια για το Δήμο Φυλής, το χρέος του οποίου προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 212 εκατ. ευρώ. Αποτελεί προσωπική επιτυχία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος από το καλοκαίρι και πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του, βρισκόταν καθημερινά, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αναζητώντας λύση για τη σωτηρία του Δήμου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Παππούς δήλωσε ότι η Απόφαση
για την υπαγωγή στην ευεργετική διάταξη είναι ιστορική, αφού δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει μπροστά, απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος κι επεσήμανε ότι το χρέος αφορά σε οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑΛ) και Τεχνικών Έργων (ΔΕΤΕΑΛΑ), που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 1990-2003 κι όχι στην δική του, προηγούμενη, θητεία στο Δήμο Άνω Λιοσίων (2007-2010).
Πρόσθεσε ακόμα ότι η κατεπείγουσα πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλεται στο γεγονός ότι ο νόμος ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 24 Δεκεμβρίου 2014. «Στόχος μας είναι να κινήσουμε, από την πρώτη, κιόλας εργάσιμη, μετά τα Χριστούγεννα, τη διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Ο Δήμαρχος δε παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για όσους αμφισβήτησαν ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου θα τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση ότι θα σώσει το Δήμο. «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Ο Δήμος σώθηκε και τώρα κοιτάμε μπροστά», τόνισε καταχειροκροτούμενος από το κοινό και τη δημοτική του ομάδα.

Η ομιλία του Δημάρχου: https://www.youtube.com/watch?v=AoESx7oGe8E

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια