Durasell


Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου 8ου Δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου 8ου Δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά.
Μετά τις συναντήσεις στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ - Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), των εκπροσώπων της νέας Δημοτικής Αρχής με τον Πρόεδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, συνεδρίασε τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2014, η προβλεπόμενη από τον νόμο (Ν.3467/06, άρθρο 18) Επιτροπή Καταλληλότητας και Αναγκαιότητας απόκτησης του χώρου, προκειμένου να εγκριθεί η ανέγερση του νέου σχολείου.
Να σημειωθεί ότι η υπόψη επιτροπή, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, επόπτη υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικής της Περιφέρειας Αττικής, υπάλληλο της ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Μηχανικό των Κτιριακών Υποδομών
(πρώην ΟΣΚ) και Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, επανασυγκροτήθηκε με απόφαση της νέας δημοτικής Αρχής, καθόσον η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2009. Έκτοτε και παρά σχετικό έγγραφο – υπενθύμιση του ΟΣΚ τον Νοέμβριο του 2013, η επιτροπή δεν είχε ενεργοποιηθεί και το θέμα παρέμενε παγωμένο.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάσης Σχίζας και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Νίκος Χατζητρακόσιας, οι οποίοι με την ανάληψη των καθηκόντων τους επανεκκίνησαν τις διαδικασίες για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Εξέφρασαν προς τα μέλη της επιτροπής την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για ταχύτατη υλοποίηση του έργου και τη βούληση του ίδιου του Δημάρχου, κ. Χρήστου Παππού, για επίσπευση των διαδικασιών, ενώ παρείχαν προς τα μέλη της Επιτροπής όλα τα απαραίτητα στοιχεία για άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας.
Μετά τη σύσκεψη τα μέλη της Επιτροπής, συνοδεία των κ.κ. Θανάση Σχίζα και Νίκου Χατζητρακόσια, επισκέφθηκαν για αυτοψία το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ο υπερκορεσμός του οποίου αποτελεί και τον κύριο λόγο ανέγερσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι στο σχολείο φοιτούν 390 μαθητές αντί 200 που προβλέπεται. Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της επιτροπής, το 3ο Δημοτικό λειτουργεί με 17 αίθουσες αντί των προβλεπόμενων 12, ενώ από τις 17 αυτές αίθουσες 3 στεγάζονται στο υπόγειο και 2 σε κοντέινερ. Επιπλέον, ο προαύλιος χώρος, εκτός του ότι εκτείνεται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα είναι και ανεπαρκής για τον προαυλισμό 390 μαθητών. Επίσης, οι 390 μαθητές εξυπηρετούνται από μόλις εφτά τουαλέτες.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Σχίζας και Χατζητρακόσιας συνόδευσαν τα μέλη της επιτροπής στον χώρο όπου προβλέπεται να ανεγερθεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο για αυτοψία και έλεγχο του χώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια