Στο επόμενο 15νθήμερο ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ για τις αλλαγές στον Συγκοινωνιακό Χάρτη του Δήμου

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο επόμενο 15νθήμερο ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ για τις αλλαγές στον Συγκοινωνιακό Χάρτη του Δήμου
Την άμεση υλοποίηση βελτιωτικών τροποποιήσεων της αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο Φυλής, μέχρι και την ολοκλήρωση του γενικού σχεδιασμού, βάσει προτάσεων της Δημοτικής Αρχής και κοινωνικών φορέων του Δήμου στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Φυλής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν,  αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες  του Δήμου Φυλής, εκπρόσωποι  του ΟΑΣΑ και  μαζικών φορέων  και Δήμου αλλά και Δημότες. 
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ υπογράμμισαν ότι θα εξετάσουν και θα μελετήσουν το αίτημα του Δήμου για μεταφορά του Συγκοινωνιακού Κορμού από τα Άνω Λιόσια στον χώρο του Προαστιακού Σταθμού, καθώς και τα υπόλοιπα αιτήματα που διετύπωσαν οι αιρετοί και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΑ, Δημήτρης Αποστολίδης, συνοδευόμενος από τον Μηχανικό – Συγκοινωνιολόγο, Γιώργο Ποριάζη και το στέλεχος του Τμήματος Υλικού Θέσης, Χαράλαμπο Αμοιρίδη, επισήμανε ότι μετά και την τελευταία αυτή διαβούλευση, ο ΟΑΣΑ θα ολοκληρώσει τον γενικό σχεδιασμό της αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο και θα αποστείλει, εντός του επόμενου 15νθημέρου, τις θέσεις του στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να συμφωνηθούν και να υλοποιηθούν. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα που να είναι ρεαλιστικά υλοποιήσιμο, να καλύπτει το δυνατόν
καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων και να είναι αξιόπιστο ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων και την ώρα διέλευσης. Εν τω μεταξύ, άμεσα, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολίδης, ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε ορισμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο των προτάσεων της δημόσιας διαβούλευσης που έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, στη Γραμμή 723 (Χασιάς) το δρομολόγιο θα εκτελείται ανά 20 λεπτά και δεν θα διέρχεται από το Αμαξοστάσιο, ενώ θα διατηρηθούν οι Γραμμές 735 (Ζεφύρι), 709 και 749 (κυκλικές γραμμές Δροσούπολης και Οικ. Γεννηματά).
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αργύρης Αργυρόπουλος, μετέφερε το αίτημα του Δημάρχου Χρήστου Παππού, να μεταφερθεί ο Κορμός από τα Άνω Λιόσια στον Προαστιακό Σταθμό και να γίνει μελέτη από τον ΟΑΣΑ σχετικά με τα οφέλη από τη μεταφορά, ώστε να διαπιστωθεί ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες, πριν ο Δήμος ξεκινήσει το έργο της διαμόρφωσης του χώρου.
Περαιτέρω και βάσει των προτάσεων της διαβούλευσης, ο ΟΑΣΑ θα καταθέσει άμεσα τις θέσεις του με βάση τα γενικά αιτήματα για συχνότερα, σταθερά και αξιόπιστα ως προς το χρόνο διέλευσης δρομολόγια, διεύρυνση ωραρίων και άμεση σύνδεση όλων των περιοχών με τον Κορμό και το εμπορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων, καθώς και τα αιτήματα ανά περιοχή:
Για Ζωφριά: Να διατηρηθεί το δρομολόγιο της Γραμμής 711 μέχρι την Πλατεία Αττικής, να υπάρχει σύνδεση με το κέντρο των Άνω Λιοσίων και τον Προαστιακό Σταθμό, να διευρυνθούν τα ωράρια και να αυξηθούν τα δρομολόγια.
Για Ζεφύρι: Να διευρυνθεί το ωράριο, να ενισχυθούν τα δρομολόγια και να υπάρξει σχεδιασμός να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ζεφυρίου και των γύρω περιοχών όταν θα λειτουργήσει ο Προαστιακός Σταθμός που ολοκληρώνεται εντός του 2015.
Για Πανόραμα: Να υπάρξει απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο και τον Κορμό (σήμερα οι κάτοικοι χρειάζονται μετεπιβίβαση για να φτάσουν στο Κέντρο), μέσω επέκτασης είτε της Γραμμής Β12 είτε της Γραμμής 712, είτε της κυκλικής 709.
Για τη Λίμνη: Να υπάρξει απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο.
Για τη Χασιά: Να επεκταθεί κατά 700 μ. το Τέρμα της Γραμμής 723 στην περιοχή προς τον Άγιο Κυπριανό, να ενισχυθεί η συχνότητα των δρομολογίων, κυρίως τις Κυριακές, και να εξεταστεί η δυνατότητα πρόσθετων δρομολογίων λόγω επισκεπτών της περιοχής και των μοναστηριών.
Προτάσεις και απόψεις διετύπωσαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Αθανάσιος Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος και  Σπύρος Μπρέμπος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας Κώστας Λουμιώτης και Δημήτρης Τσιουμπρής, η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Λία Καψή και ο Διευθυντής Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου,  Βασίλης Ντάκουρης. 

Τις προτάσεις των φορέων ανέπτυξαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς, Ευαγγελία Κωβαίου, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού -Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος, Δημήτριος Δάλλης, ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Χασιάς, Βασίλης Γκόλτσιος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς, Τζένη Γαβρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια