ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

          ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ                          Άνω Λιόσια  23/1/2015                                                                                                                        


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ   ΕΧΟΥΝ  ΕΝΑ ΟΡΙΟ

Συνάδελφοι,

Η συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζόμενους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και για την ομαλή λειτουργία του δήμου .
Δεν αρκούν οι κατά καιρούς διατυπώσεις,  σε δημόσιες συγκεντρώσεις , όπως πρόσφατα στην πίτα του σωματείου, ότι δίχως τους εργαζόμενους καμία διοίκηση δεν μπορεί να πάει τον δήμο μπροστά και ότι οι διοικήσεις αλλάζουν αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν , αυτά πρέπει καθημερινά να επιβεβαιώνονται .
Έχοντας ζήσει καταστάσεις για το τι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή διοίκησης το  πρώτο  πράγμα που τονίσαμε στην μία και μοναδική συνάντηση που είχαμε , σαν Δ.Σ , με τον
Δήμαρχο,  ήταν ότι οποιαδήποτε αλλαγή, μεταφορά σε άλλη θέση εργαζόμενου πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες της καλύτερης λειτουργίας του δήμου , να προέρχεται μετά από ουσιαστική συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να καλύπτει τις τυπικές προϋποθέσεις .
Παρ΄ όλες αυτές τις επισημάνσεις , προς την νέα διοίκηση , δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προς ορισμένους συναδέλφους διαφαίνεται ένα κλίμα εκδίκησης – υποβάθμισης – περιθωριοποίησης κλπ, με αιτίες που μπορούν να πηγάζουν τόσο από το 2010 !!! όσο και από το 2014 !!!
Το σωματείο, μη ενστερνιζόμενο το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων συναδέλφων, που σήμερα καταγγέλουν όσα και κατά το πρόσφατο παρελθόν εν μέρει συνέβαιναν, καταδικάζει την συγκεκριμένη στάση της διοίκησης .
Δεν θεωρούμε ότι προέρχεται μόνο από ένα συγκεκριμένο στέλεχος της διοίκησης , υπεύθυνο για το προσωπικό και πρώην συνάδελφο, αλλά συνολικά πηγάζει από την διοίκηση, αφού κάτι το διαφορετικό ή καμία αντίδραση δεν υπάρχει εκ μέρους της .
Οι συμπεριφορές αυτές πρόσφατα οδήγησαν και σε σοβαρό επεισόδιο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία συναδέλφισσας . Αλίμονο όλα τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Ας υπήρχε δε ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για την μετέπειτα πορεία της υγείας της εργαζόμενης, απ  αυτούς που πρέπει .
 
Εκφράσεις όπως : « θα τα πούμε μετά οι δυό μας» , σε συνέχεια παλαιοτέρων « θέλω να κάθεσαι εκεί για να σε βλέπω», «άσε λίγο να σφικτούνε»  κλπ είναι  καταδικαστέες και δεν ζητάμε να παρθούν πίσω γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς που τις σκέπτονται και τις υλοποιούν , από την θέση που σήμερα κατέχουν .   
 
Συνάδελφοι
Σ’ όλη αυτή την κατάσταση μοναδική δική μας απάντηση αποτελεί η συσπείρωση στο σωματείο και η ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων.
Σαν διοίκηση δεν απαιτούμε καμία εξήγηση αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι για πάντα ρόδινα .

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 


                                                                         Το    Δ.Σ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια