Το είπε και το πέτυχε ο Κασσαβός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά εγκρίθηκε απόφαση για πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, επειδή πολλά ανυπόστατα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ξεκαθαρίζει πως όσο αφορά το θέμα των δημοτικών τελών η πρόταση του για μηδενισμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής!
Σύμφωνα με πρόταση του Δημάρχου  είχε ψηφιστεί η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη για

1. Άπορες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€,
2. ΑΜΕΑ με μόνιμη αναπηρία άνω του 67% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000€, 3. Μακροχρόνια ανέργους,
4. Πολύτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ και κατοικία έως 100τμ
5. Τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000. Επίσης, για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα άνω των 10.000€ είχε ψηφιστεί η μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες (μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο η μείωση κατά 50%) πλην των τριτέκνων και των μακροχρόνια ανέργων.
Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμο Αχαρνών με εντολή Δημάρχου ξεκίνησαν τις διαδικασίες για προσφυγή στο άρθρο 152 ώστε να ανατραπεί η ακύρωση της απόφασης που αφορά τους τρίτεκνους και τους ανέργους.
«Είναι σαφέστατα μία μεγάλη επιτυχία για την Δημοτική Αρχή και τους δημότες των Αχαρνών η έγκριση για πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Όμως, θα νιώσουμε πραγματικά ικανοποιημένοι όταν θα ανατρέψουμε και την απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην μείωση και στην απαλλαγή δημοτικών τελών οι τρίτεκνες οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι. Το σίγουρο είναι πως εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε ως βασικό μας στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας. Προς αυτό τον άξονα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε παρά τις αντιξοότητες και τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν από «ανευθυνοϋπεύθυνους», που δεν εκτέλεσαν ως όφειλαν την προηγούμενη απόφαση, αντιθέτως αδιαφόρησαν πλήρως. Σήμερα εμείς ερχόμαστε όχι μόνο να εφαρμόσουμε την μείωση, αλλά να απαλλάξουμε από τα δημοτικά τέλη συνδημότες μας οικονομικά αδύναμους, σεβόμενοι την αρχή μας να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια