Συνέχεια των συναντήσεων του συλλόγου Πανοράματος με τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής.

 

Συνάντηση με την υποψήφια βουλευτή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ Αντωναροπούλου Χρυσάνθη.


Την Παρασκευή 16-1 το σύλλογο Πανοράματος, στο πλαίσιο των επαφών με τους υποψήφιους από τη Φυλή,  επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.
  Στο σύντομο βιογραφικό της η υποψήφια βουλευτής ανέφερε πως είναι συνταξιούχος λόγω της αναδιάρθρωσης του κόστους εργασίας στην τράπεζα όπου εργαζόταν επί 33 χρόνια. Είχε συμμετέχει χρόνια σαν συνδικαλίστρια στο χώρο της εργασίας της ενώ στα τοπικά είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου της Ζωφριάς και της Επιτροπής Αγώνα Φυλής. Είναι μητέρα τριών παιδιών εκ τον οποίο τα δύο είναι πλέον μετανάστες .
 Ήταν από τα μέλη του ΚΚΕ που διαφώνησαν με την  ενέργεια του
να συμμετέχει στην συγκυβέρνηση του 89. Στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ εντάχτηκε από το
2008 όπου και δημιουργήθηκε . 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμπόρευση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και στην παρουσία των θέσεων της συνασπισμού του ΑΝΤΑΣΥΑ-ΜΑΡΣ:

1.Έξοδος από την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.
2.Επιστροφή των κλειστών εργοστασίων που έφυγαν στο εξωτερικό στους εργαζόμενους.
3.Εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών ΔΕΚΟ.
4.Μέτρα για τους ανέργους και διπλασιασμό μισθών και επιδόματος ανεργίας .
5.Σταθερή και μόνιμη εργασία μέσω των συλλογικών συμβάσεων.
6.Σταμάτημα των πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
7.Σταμάτημα της υψηλής φορολογίας που επιβάλλεται.
8.Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
9.Την οργάνωση του λαού 
10.Στη δημιουργία κινήματος απέναντι σε όποια κυβέρνηση που θα συνεχίσει τα μνημόνια.
Στα τοπικά θέματα:
  Η χωματερή είναι το βασικότερο μιας και  μαζί της έχει φέρει την παραβατικότητα, την εκμετάλλευση  και τη διαφθορά. Η εδώ και χρόνια ύπαρξή της καταστρέφει την υγεία των κατοίκων και την περιοχή και με την συσσώρευση γύρω από αυτή δεκάδων επιβλαβών εταιριών , για παραπάνω λόγους θα πρέπει άμεσα και οριστικά να κλείσει μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτήν. Ένα ισχυρό κίνημα κατοίκων θα είναι αυτό που θα μπει εμπόδιο σε όποιον θέλει να τη διατηρήσει ή και να την μεγαλώσει.
  Για το θέμα της παραβατικότητας και των ΡΟΜΑ για να λυθούν θα πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αιτίες . Το κράτος θα πρέπει να τους δώσει πρόσβαση στην παιδεία και ταυτόχρονα το σταμάτημα σε όλους όσους τους χρησιμοποιούν .Αναφέρθηκε στη λύση της Αγίας Βαρβάρας όπου πολιτεία και δήμος βοήθησαν να γίνει η ένταξή τους μέσω  παιδείας και εργασίας προσφέροντας τους στέγαση και όχι γκετοποίηση . 
  Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το θέμα των χρεών λόγω και της ιδιότητας της ως τραπεζικός υπάλληλος. Περιληπτικά ανέφερε πως ενοχλεί τα συμφέροντα ότι υπάρχει στην Ελλάδα  85%  ιδιοκτησία και προσπαθούν αυτό  το ποσοστό να το μειώσουν. Για να ενταχθεί κάποιος στο νόμο Κατσέλη θα πρέπει να δαπανήσει 1.000-1.500 € με αμφίβολο τελικό  αποτέλεσμα μιας και οι τελεσίδικες αποφάσεις θα αρχίσουν να έρχονται μετά το 2020 . Οι αλλεπάλληλες αλλαγές του νομικού πλαισίου άφησαν αρκετούς  έξω από τις ρυθμίσεις και οδηγούμαστε πλέον ώστε το σπίτι μας να περάσει στις τράπεζες και εμείς να πληρώνουμε νοίκι σε αυτές και στο κράτος.Οι ρυθμίσεις με τις τράπεζες για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές δεν είναι καθόλου ευνοϊκές σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία  μιας και είναι καλυμμένες μέσω των ψιλών γραμμάτων που έχουν υπογράψει οι πολίτες. 
Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα κατ΄αρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου κάνατε να εκθέσω στο φιλόξενο Σύλλογο σας,  τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, για μια σειρά  γενικότερων και τοπικών πολιτικών ζητημάτων.
Όμως,  θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις – διευκρινήσεις στο παρόν e-mailσχετικά με τις θέσεις που εγώ φαίνεται να πρόβαλλα για κάποια προβλήματα, ως θέσεις- προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ   στην συνάντηση μας, ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζονται.  
1.     Για το πρόβλημα  της ανεργίας μεταξύ των άλλων μέτρων που προτείνουμε είναι  και η άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση όλων των επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Το επίδομα ανεργίας να διπλασιαστεί και  να το παίρνουν όλοι οι άνεργοι. Οι μισθοί να επανέλθουν στο επίπεδο του 2009.
2.      Για το θέμα της χωματερής εγώ δεν είπα ότι « μαζί της έχει φέρει την παραβατικότητα, την εκμετάλλευση  και τη διαφθορά» με την έννοια που παρουσιάζεται στο κείμενο. Είπα ότι η 53 χρονη λειτουργία της έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση  σοβαρών ασθενειών για τους κατοίκους της περιοχής μας και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή. Επίσης είπα ότι απ΄αυτό το έγκλημα κερδίζουν οι ιδιώτες εργολάβοι δηλ. το κεφάλαιο, ότι με τα νέα εργοστάσια το κέρδος τους θα φτάσει τα 3,5 δις€ και αυτό το κόστος θα το πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής. Η δική μας πρόταση για την άλλη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων είναι: η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση, η διαλογή στη πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση κ.λ.π. μαζί με το άμεσο , αμετάκλητο και οριστικό κλείσιμο της ήδη υπάρχουσας χωματερής με όλες τις εγκαταστάσεις της μέσω και γύρω απ αυτήν.
3.     Διεκδικούμε  εθνικοποίηση των Τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και είμαι στην διάθεση σας.-
Χρυσάνθη Αντωναροπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια