Σημεία προμήθειας αλατιού

                                                                                                  
   Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία αντιμετώπισε την νέα επέλαση του χιονιού, ο Δήμος Φυλής
Με επιτυχία αντιμετώπισε ο Δήμος Φυλής το νέο κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώθηκε το πρωί της παραμονής των Φώτων και κορυφώθηκε, με χιονοπτώσεις, το βράδυ της ίδιας μέρας.
Η έγκαιρη ρίψη αλατιού, σε συνδυασμό με το συνεχή εκχιονισμό, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στη Φυλή και στις βόρειες συνοικίες των Άνω Λιοσίων, δηλαδή στο Πανόραμα και στον Αη Γιάννη.
Στο δρόμο βρέθηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες των Φώτων, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, που είχε τον κεντρικό συντονισμό, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος, η Πρόεδρος και τα μέλη  του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής, και το σύνολο των
Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων. Την προσπάθεια στήριξαν με αυταπάρνηση οι εργαζόμενοι του Δήμου, που ενεργοποίησαν το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού που έχουν στη διάθεσή τους. Στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης ήταν συγκρατημένος.
«Ο Δήμος πέτυχε για ακόμα μια φορά το στόχο του. Οι δρόμοι, χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία και το συντονισμό των υπηρεσιών  έμειναν ανοιχτοί και δεν επηρεάστηκε η κοινωνική και οικονομική ζωή. Στις δύο τελευταίες κακοκαιρίες ρίξαμε στους δρόμους πάνω από 4 φορτηγά αλάτι και βρέθηκε Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε το σύνολο των συναδέλφων, του εξοπλισμού και των εργαζομένων του Δήμου. Θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, που, από τις πρώτες ενδείξεις, προβλέπεται βαρύς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να νικήσουμε την κακοκαιρία. Μπορούμε όμως να περιορίσουμε τις συνέπειες, αν, όλοι, λάβουμε τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Από την πλευρά μας συνιστούμε:
-Τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και την προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων, για τον περιορισμό των ακινητοποιήσεων στους δρόμους.
-Την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, ώστε σε περιπτώσεις χιονόπτωσης να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.
-Την προμήθεια ζωοτροφών για τα κατοικίδια και για τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Τέλος, γνωστοποιούμε στους συνδημότες ότι αλάτι για τον εκχιονισμό τω πεζοδρομίων και των εισόδων μπορούν να προμηθεύονται από τις Πλατείες Παναγίας Κανάλας (Πανόραμα), Θεάτρου(Δροσούπολη), Βορεινού (Ζωφριά), Ηρώων (Κέντρο) καθώς κι από την Πλατεία Φυλής. Συνιστούμε όμως η χρήση να γίνεται με φειδώ κι όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη», τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια