«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»… Παρέμβαση της υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής Κατερίνας Καράλη

Λίγες μόνο ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ο καθένας μας συναντηθεί με τον εαυτό του πίσω από το παραβάν, πρέπει να έχει υπ όψιν του ότι την ίδια ώρα συναντιέται και με ένα μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου.
Ιστορία, που κανένας μας δεν μπορεί να αρνηθεί, από όποια πλευρά της όχθης κι αν στέκεται, αφού τα αποτελεσματά της έχουν καθορίσει τη μοίρα μας συνολικά.
Με τον κουρνιαχτό λοιπόν, σε αργή υποχώρηση και λόγω της σύντομης προεκλογικής περιόδου που διανύσαμε δεν μπορέσαμε να αξιολογήσουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία που οδηγούν το ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη νίκη της
Κυριακής. Μια νίκη χωρίς ηττημένους. Μια νίκη που θα δίνει την ευκαιρία, επιτέλους ύστερα από αρκετές δεκαετίες, στην Αριστερά, στη σύγχρονη Αριστερά, που απεχθάνεται τους αποκλεισμούς, για αυτό και δεν θα υπάρχουν ηττημένοι, να κάνει το όνειρο πράξη.
Να δικαιώσει όσους πάλεψαν στο πέρασμα του χρόνου, για ένα καλύτερο αύριο, να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα λάθη της και τα πάθη της, να μετεξελίξει τα πιστεύω της και το λόγο της στο σήμερα, να αποδείξει ότι μπορεί καλύτερα, ότι μπορεί πιο ανθρώπινα, ότι μπορεί μακριά από ρεβανσισμούς, λαϊκισμούς και μισαλλοδοξίες να κτίσει και να κατακτήσει τα δικαιώματά της.
Σήμερα, μπροστά στο κατώφλι ανάληψης των ευθυνών της για τη διακυβέρνηση του τόπου, δε χωρούν λάθη, δε χωρούν πισωγυρίσματα ή μοιρολατρικές αναγνώσεις. Σήμερα, σαν έτοιμοι από καιρό, που γράφει κι ο Καβάφης, είμαστε εδώ χωρίς φόβο, χωρίς τύψεις, δυνατοί για να αντιστρέψουμε την καταστροφική πορεία που εξασφάλισαν σε όλους μας οι μνημονιακές ατζέντες και οι ανοίκειες δεσμεύσεις.
Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε την πόρτα στην ελπίδα, είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να χάσει ο οποιοσδήποτε την εστία του και τις μνήμες του, είμαστε εδώ για να επαναφέρουμε την πολιτική στους πολίτες, είμαστε εδώ για να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε ότι μας αδίκησε, μας πρόσβαλε, μας συνέθλιψε, μας απογοήτευσε.
Η ιστορία όμως δεν σταματά. Προχωράμε στην Ευρώπη μαζί με τους λαούς της κι ενώνουμε μαζί τους την αγωνία μας και την ελπίδα μας. Συνεργαζόμαστε για την Ευρώπη του κοινωνικού κράτους για την Ευρώπη της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!   
Κατερίνα Καράλη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια