Παραδοσιακό αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Χασιά

                                                  
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέφι,  χορός μέχρι τελικής πτώσης, ζωντανή ορχήστρα και οι παραδοσιακές  Αρβανίτικες  τζόλιες συνοδευόμενες από καλό κρασί, συνέθεσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, στην αποκριάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή της Αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου, ο νεοσυσταθείς Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Φυλής «Η Πηγή».
Η αποκριάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δημοτική Ενότητας Φυλής, όπου μικροί και μεγάλοι αναβίωσαν το πατροπαράδοτο έθιμο των Αρβανιτών που επιτάσσει αυτή την ημέρα όλοι να τρώνε τζόλιες.
Η πρόεδρος Ελένη Διαμαντή, η Ταμίας Γεωργία Πλαβούκου και μέλη του συλλόγου φρόντισαν από νωρίς το πρωί να μαγειρέψουν και να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τα παραδοσιακά ζυμαρικά.
Οι μικροί καρναβαλιστές διασκέδασαν με την ψυχή τους με τον κλόουν και τα παιγνίδια του ενώ οι μεγάλοι με πρώτο και καλύτερο τον παπά Δημήτρη πιάστηκαν στο χορό που όσο
περνούσε η ώρα φούντωνε όλο και περισσότερο. Ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος δεν αντιστάθηκε κι ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμά του συναδέλφου του, τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Πήρε το μικρόφωνο και μαζί με το Δαυίδ Παπαδόπουλο που ήταν στα πλήκτρα ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.
Η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου , ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ  Γιώργος Αβράμης  και ο τοπικός σύμβουλος Στέλιος Νίκας μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου «Η Πηγή» Ελένη Διαμαντή και τον Γραμματέα Δημήτρη Κόλλια  κράτησαν καλά  το χορό μέχρι αργά το απόγευμα.
Ο νεοσυσταθείς σύλλογος «Η Πηγή» που είναι ο τέταρτος που δραστηριοποιείται  στη Δημοτική ενότητα Φυλής,  αριθμεί 150 μέλη από τον πρώτο κιόλας μήνα της δημιουργίας του και στους στόχους του εκτός από την αναβίωση των Αρβανίτικων εθίμων είναι και η στήριξη των ευπαθών οικονομικά ατόμων και ομάδων. Ήδη αθόρυβα έχει επισκεφθεί και έχει στηρίξει με τρόφιμα και ρούχα δυο φορές το  Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα  στη Νέα  Μάκρη ενώ τις επόμενες ημέρες σχεδιάζει και νέα επίσκεψη στα 60 ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα στη Ν. Μάκρη.

Στο συγκρότημα που αφιλοκερδώς επένδυσε  μουσικά την πετυχημένη εκδήλωση μετείχαν ο Δαυίδ Παπαδόπουλος στα πλήκτρα, ο  Ανδρέας Βαλιανάτος στην κιθάρα, και οι Κώστας Χατζής και Δημήτρης Βρεττός στο τραγούδι.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια