«ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

04/03/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Το μυστικό της μικρής Νίκης» στα σχολεία των Αχαρνών 


Στην καμπάνια ενημέρωσης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμμετέχει με πρωτοβουλία του ο Δήμος Αχαρνών διανέμοντας αρχικά σε Νηπιαγωγεία, Παιδικούς Σταθμούς και Δημοτικά Σχολεία, το DVD με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης».  Η καμπάνια που συντονίζεται από την Έλενα Ράπτη και παρουσιάζει «το Μυστικό της Νίκης» είναι μια παραγωγή της DVS Design στην οποία συμμετέχουν οι Νίκος Αλιάγας, Φαίη Σκορδά, Βασίλης Παλαιολόγος, Ραφαηλία Χρυσοστομίδου, Στέλλα Μανδαλιανού και Μαρία Δεληκωνσταντίνου.
«Το μυστικό της Νίκης» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video) με ελληνικούς χαρακτήρες που περνά όλα τα μηνύματα της καμπάνιας σε γονείς,
εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε παιδιά, με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών. Αυτό είναι κάτι που θα μάθει καλά η Νίκη μέσα από την περιπέτειά της. Όσο κι αν προσπαθήσει ένα πρόσωπο από το οικείο περιβάλλον της να τη βλάψει, εκείνη θα προστατεύσει τον εαυτό της γιατί γνωρίζει τον «κανόνα του εσώρουχου»!
Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Με την ευγενική υποστήριξη της Media Strom για το κόστος παραγωγής και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων. «Το μυστικό της Νίκης» μοιράστηκε δωρεάν στον κεντρικό δήμο του κάθε νομού σε όλη την Ελλάδα. Χορηγός επικοινωνίας ο Όμιλος ΑΝΤ1.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Ευστάθιος Τοπαλίδης προωθούν το συγκεκριμένα υλικό στα σχολεία της πόλης μας, ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να τα αξιοποιήσει προς ενημέρωση τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων, τονίζοντας πως «Πολλές φορές αυτό που χρειάζεται για να είμαστε ασφαλείς και χαρούμενοι είναι να γνωρίζουμε απλούς κανόνες! Μέσα από αυτή την καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης προσπαθούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από όλους τους πιθανούς κινδύνους ενημερώνοντας τα με ένα κινούμενο σχέδιο!» 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια