Μέσα από τα μάτια του Παραπονιάρη PART 1.


   Μια ιστορία βγαλμένη  από πραγματικά γεγονότα μέσα από τα μάτια του Παραπονιάρη με εύθυμη ανάλυση και γραφή.

   Μέσα στο βροχερό φθινόπωρο ο δημάρχοντας της φυλής μας βλέποντας να πηγαίνει στα βράχια  ζήτησε τη βοήθεια ενός άλλου δημάρχοντα. Παρέα λοιπόν με τον δημοφιλή και πολυθεσίτη δημάρχοντα κάθισαν και έγραψαν μερικές αράδες για να τις προωθήσουν στους φιλικούς κυβερνώντες καπεταναίους του μεγάλου πλοίου.
   Διαβάζοντάς και θέλοντας να βοηθήσουν το φίλο τους , όπως είχαν κάνει άλλωστε μερικούς μήνες νωρίτερα, φρόντισαν να το μετατρέψουν σε φιρμάνι και να το εντάξουν σε άσχετο σύνολο
φιρμανιών.  Μέσα στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων το έκαναν επίσημο φιρμάνι της χώρας και του το πρόσφεραν σαν δώρο για την ονομαστική του γιορτή.
  Μόλις το φιρμάνι καθαρογράφτηκε ο δημάρχοντας έβγαλε άμεσα ντελάλη να καλέσει τους υπόλοιπους διοικούντες, συνδιοικούντες και μειοψηφούντες της φυλής σε επείγουσα σύσκεψη . Το επείγον ήταν ότι  ήδη είχαν φτάσει στα αυτιά του οι πληροφορίες πως  το μεγάλο πλοίο βυθιζόταν. Μερικοί κρυμμένοι πίσω από τις γιορτές και για να μην αναλάβουν μελλοντικές ευθύνες δεν παραβρέθηκαν στην σύσκεψη. Κυριακάτικα και μετά το τέλος της θείας λειτουργίας μαζεύτηκαν για να ακούσουν τα νέα. Ο δημάρχοντας τους εξήγησε πως οι φίλοι του είχαν ψηφίσει φιρμάνι που έσωζαν τη φυλή μας αποφεύγοντας το ναυάγιο του βαρυφορτωμένου πλοίου μας  . Στο άρθρο 79 του φιρμανιού  έλεγε πως το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει το βαρύ φορτίο του όχι άμεσα αλλά μέσα στα επόμενα 2.000 χρόνια!!!
    Μετά από 10λεπτη συζήτηση το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου ο θετικός ψηφίσαντας ζήταγε μερίδιο και αυτός από την τούρτα ενώ ο αρνητικός ψηφίσαντας ζήταγε να μάθει  ποιο ήταν το βάρος του φορτίου για να πει και αυτός ΟΚ.  Μέσα σε εορταστικό κλίμα όπως άλλωστε αναμενόταν το θέμα ψηφίστηκε θετικά.
   Αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου ώστε να καθαρογραφεί και να σταλεί η απόφαση μέχρι την αύριο ξημερώματα. Ήθελαν να προλάβουν τους φίλους τους όσο ήταν πάνω στο μεγάλο καράβι γιατί  μερικοί από αυτούς σύμφωνα με όσα γίνονταν γνωστά το βράδυ θα έχαναν το δικαίωμα υπογραφής. Οι φίλοι όμως ήδη γνώριζαν  για το ναυάγιο του μεγάλου πλοίου που θα γινόταν το βράδυ. Σαν τρομαγμένα ποντίκια που έπρεπε να πηδήξουν από το μεγάλο πλοίο ξέχασαν να υπογράψουν το θέμα του δημάρχοντα της φυλής μας.

 Διαβάστε σε λίγες ώρες στο PART 2 τις δυσκολίες και τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν μιας και το πηδάλιο του μεγάλου  πλοίου ανέλαβε άλλος καπετάνιος. 
Το PART 2 θα το βρείτε ΕΔΩ
       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια