Δελτίο τύπου από το Σύλλογο Δροσούπολης για την συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κος Μιχ. Οικονομάκης συναντήθηκε με τον Εξωραϊστικό, Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δροσούπολης, μετά από αίτημα του δεύτερου. Αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κο Χρήστο Αποστολόπουλο για τα προβλήματα της περιοχής, ενημέρωσε το σύλλογο για τα κάτωθι:
1)   Έθεσε τους στόχους του δήμου για τις πλατείες και τις παιδικές χαρές τονίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην οργάνωση και στην ασφάλεια τους με τις απαραίτητες αλλαγές και επιδιορθώσεις. Αυτό συμπεριλαμβάνει και αυτές που βρίσκονται στην περιοχή της Δροσούπολης (πλατεία Καραγιάννης, πλατεία Θεατράκι, Κόκκινη πλατεία, πλατεία Ευαγγελιστρίας, πλατεία Πυραμίδα, κ.ά).
2)   Στη Πλατεία Καραγιάννη (επί της οδού Γρεβενών), έγινε ήδη καθαρισμός και παρέμβαση στο φωτισμό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει συντήρηση
της πλατείας καθώς και αλλαγή των οργάνων προκειμένου να είναι ασφαλής η λειτουργία της.
3)   Θα δημιουργηθεί μία νέα παιδική χαρά στις οδούς Αχελώου και Ολύμπου μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
4)   Στη Κόκκινη πλατεία επί της οδού Δελφών, μετά από αίτημα του προέδρου, θα γίνει μελέτη για τη δημιουργία παιδικής χαράς.
5)   Στη πλατεία Θριασίου πεδίου, μετά από αίτημα του προέδρου, θα γίνει καθαρισμός και τοποθέτηση παγκακιών.
6)   Θα γίνει καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων και χαρτογράφηση τοποθέτησης τους. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι στα σημεία που είναι απαραίτητοι κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην μετακινούνται.
7)   Θα γίνει παρέμβαση για την ασφαλή μεταβίβαση των μαθητών στο 3ο Γυμνάσιο και στο 10ο Δημοτικό με την τοποθέτηση σήμανσης και διαγραμμάτων των δρόμων καθώς και κόψιμο των κλαδιών που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών.
8)   Αναφορικά με την πυροπροστασία της περιοχής, θα γίνει καθαριότητα, κόψιμο των ξερών χόρτων εν όψει καλοκαιριού και δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας. Επίσης, θα συντηρηθούν οι υπάρχουσες γεωτρήσεις προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο νερό που θα χρησιμοποιηθεί και στο πότισμα των πλατειών. Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων για συλλογικές και εθελοντικές δράσεις όπως οι δενδροφυτεύσεις και η προστασία της περιοχής μας.
9)   Προσπάθεια επίσης θα γίνει για τον εντοπισμό χώρων πρασίνου και τη δημιουργία χώρων περιπάτου για τα σχολεία. Στις δράσεις αυτές θα ζητηθεί, εκτός από τη συμβολή του συλλόγου και αυτή των σχολείων.
10)                Θα γίνει αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίζονται στα πεζοδρόμια καθώς και επιδιόρθωση των λακκουβών των δρόμων.
     Ο Σύλλογος θα συναντηθεί και με άλλους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια που κάνει για την επίλυση των προβλημάτων της Δροσούπολης.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Δροσούπολης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια