Τιμά τη μνήμη του Γιώργου Λιόση ο Δήμος Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tην απόδοση τιμών για τον πρώτο  Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Γεώργιο Λιόση, που έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου σε ηλικία 80 ετών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής  που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος,  τονίζοντας ότι ο
Γιώργος Λιόσης, συνέβαλε καθοριστικά  στην ανάπτυξη της πόλης των Άνω Λιοσίων.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα ανέγνωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη κι έχει ως εξής:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
1.     Το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, για τον αιφνίδιο θάνατο του εκλιπόντος Πρώην Δημάρχου Λιόση Γεωργίου.

2.     Να παραβρεθούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζόμενων του Δήμου Φυλής  στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει στον Ιερό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης.

3.     Να αποδοθούν τιμές από την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

4.     Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του.

5.     Να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου για τρεις ημέρες (3) ημέρες, από τις 7/4/2015, σε ένδειξη πένθους. (Ανοιχτές λόγω των ημερών θα μείνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μόνο για τα επείγοντα κοινωνικά περιστατικά, οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Περιβάλλοντος καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί)

6.     Να διατεθεί το ποσό των 5.000,00 € αντί των εξόδων κηδείας δημοσίας δαπάνης, στους απόρους του Δήμου, ύστερα από επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος.

7.     Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτίρια

8.     Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Αξίζει ν’ αναφερθεί, πως ο Γεώργιος Λιόσης εκλέχθηκε στις Δημοτικές Εκλογές της 30ης Μαρτίου -6 Απριλίου 1975 και διετέλεσε Δήμαρχος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 1978. Διακρίθηκε για την πραότητα του χαρακτήρα, το ήθος του και το έργο του.  
Άφησε στη ζωή τη σύζυγό του Χαρίκλεια και το γιο του Δημήτρη. 

O σύνδεσμος με τη σύντομη ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
https://www.youtube.com/watch?v=lkpE98V7Pis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια