ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

  Ταχ. Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 78,
 Τ.Κ. 19200, Ελευσίνα
  Τηλέφωνο: 213.2047.002-005
  Fax:            213.2047.053


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


       Τη Δυτική Αττική επισκέφτηκε την Πέμπτη 2-4-15 ο Υφυπουργός Π.Α.Π.ΕΝ.   κ. Παναγιώτης Σγουρίδης όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Δυτικής Αττικής και με τον Δ/ντή και τους υπαλλήλους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων ήταν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και των παραγωγών της Δυτ. Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου μεταξύ των άλλων ζήτησε:

•           Τη στήριξη του ΥΠΑΠΕΝ, στην προσπάθεια της Περιφέρειας για τη λειτουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στα Μέγαρα.
•           Τη λήψη όλων των αναγκαίων αποφάσεων προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χορήγηση των επιδοτήσεων στην κτηνοτροφία, δεδομένου ότι στην Αττική δεν υπάρχουν επαρκείς δημόσιου χαρακτήρα βοσκότοποι.
•           Την παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής του κυνοκομείου που έχει το ΥΠΑΠΕΝ στον Ασπρόπυργο, προκειμένου σε συνεργασία με τους Δήμους και τα φιλοζωικά σωματεία να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων όπως:
•           Οι αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
•           Τα προβλήματα των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.
•           Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου.
•           Η διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων.
•           Οι άδειες χρήσης νερού κ.α.  


Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα και τις προτάσεις και δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνέχιση της συνεργασίας για την επίλυσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια