«Κάτοικος» Φυλής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης


     Μια αναπάντεχη έκπληξη δοκίμασαν όσοι παρευρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 25 Απριλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης της Φυλής. Είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη. Δεν επρόκειτο για μια τυπική πολιτική επίσκεψη, αλλά για παρουσία του Υπουργού στο …φυσικό του χώρο, αφού είναι αναρριχητής, πεζοπόρος αλλά και λάτρης της Φυλής αφού γνωρίζει όλα τα τοπωνύμια, τα μονοπάτια, αλλά και το …κουτούκι του Κολιάτση.
Αυτά ανέφερε ο ίδιος το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού με τον οποίο συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χασιάς, πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση
παρουσίασης των αναρριχητικών πεδίων της Φυλής, αλλά και των μεγάλων Ελλήνων αναρριχητών που δοκίμασαν, στις αρχές της δεκαετίας του’ 60, τις αντοχές τους στο βράχο ΑΡΜΑ ΦΥΛΗΣ. Μάλιστα ο Υπουργός έχει παντρευτεί στη Μονή Κλειστών όπου έχει βαπτίσει το παιδί του!!!
Τηρώντας τους κανόνες της καλής φιλοξενίας ο Δήμαρχος Φυλής πρόσφερε στον Υπουργό χωριάτικο ψωμί, κρασί από το βαρέλι του και το βιβλίο του Δημήτρη Γιώτα για τα Μοναστήρια της Πάρνηθας, εισπράττοντας την υπόσχεσή του ότι θα δει αν μπορεί να βοηθήσει μέσω των τομεακών προγραμμάτων του Υπουργείου του στην ανάδειξη και προστασία της Πάρνηθας.
Στην ανάγκη ανάδειξης της Δυτικής Αττικής ως τουριστικού προορισμού, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, τονίζοντας ότι, προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται, στο πλαίσιο ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού αλλά και τους άλλους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας.
Υπερθεματίζοντας ο Χρήστος Παππούς ανέφερε ότι χάρη στον προγραμματισμό της Αντιπεριφέρειας, με τη βοήθεια ομάδας έμπειρων μηχανικών, ανάμεσα στους οποίους κι ένας από το Δήμο Φυλής, ωριμάζει σειρά έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια, τόσο στο Δήμο Φυλής, όσο και στους άλλους Δήμους.
Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννα Τσούπρα.   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια