Καθαρίζει τα Νεόκτιστα η Αντιπεριφέρεια μαζί με Δήμο και Συλλόγους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθαρισμοί επιβαρυμένων σημείων στα Νεόκτιστα με τη συμμετοχή Δήμου, Αντιπεριφέρειας και Συλλόγων της περιοχής


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαϊου 2015, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Βασιλείου, σύσκεψη για την προετοιμασία δράσης καθαρισμού επιβαρυμένων σημείων με κάθε είδους απορρίμματα στην περιοχή των Νεοκτίστων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Α. Κωνσταντινίδης, αντιδήμαρχος Ασπροπύργου,  ο κ. Ν. Πέππας,  ειδικός  σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα πολιτικής προστασίας, αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, η κ. Μ. Ρηγάτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών  «Κροκωνίς», ο κ. Γ. Σούτα, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Νεοκτίστων  και διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές Ρομά που δραστη-ριοποιούνται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάσθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διάθεση και
επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσων και ανθρώπινων πόρων  και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις των Συλλόγων της περιοχής τόσο για τα σημεία που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης όσο και για την απαραίτητη ενεργητική συμμετοχή των Ρομά της περιοχής για την ομαλή και συνεργατική υλοποίηση της όλης προσπάθειας.

Οι δράσεις καθαριότητας θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές του Ασπροπύργου με σκοπό το πρότυπο συνεργασίας με συλλόγους των περιοχών αλλά και συλλόγους και διαμεσολαβητές Ρομά να επεκταθεί στο σύνολο της Δυτικής Αττικής ως αναγκαία προϋπόθεση για την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και την ανακούφιση περιοχών με ιδιαίτερο πρόβλημα και επιβάρυνση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου τόνισε, καταληκτικά, την ανάγκη τα όποια προβλήματα και δυσχέρειες να μην αποτελούν ανάχωμα των όποιων προσπαθειών πρέπει να αναληφθούν για την παρέμβαση σε περιοχές διαβίωσης Ρομά και γειτονικών περιοχών αλλά πρόκληση για συνεργασία μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας, συλλόγων και φορέων για να ανατραπεί το κλίμα γκετοποίησης και απομόνωσης που θίγει συνολικά την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια