Στη σύσταση Επιτροπής φιλικού διακανονισμού προχώρησε ο Δήμος Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σύσταση επιτροπής φιλικού διακανονισμού προχώρησε ο Δήμος Φυλής με στόχο την διευκόλυνση των δημοτών. Σκοπός της επιτροπής είναι η  εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών.

Ποιός μπορεί να υποβάλλει αναφορά και για ποιόν λόγο;

Αναφορά μπορεί να υποβάλλει κάθε Καταναλωτής (έτσι όπως ορίζεται η έννοια του καταναλωτή στο ν.2251/1994 όπως ισχύει) ο οποίος θέλει να καταγγείλει μία βλαπτική γι' αυτόν πράξη ή παράλειψη που συνιστά καταναλωτική διαφορά. Επίσης, η αναφορά μπορεί να υποβληθεί για λογαριασμό του καταναλωτή από τρίτο πρόσωπο εφόσον προσκομιστεί σχετική εξουσιοδότηση.

Τι πρέπει να περιέχει μία αναφορά προκειμένου να γίνει αποδεκτή;
Θα πρέπει να υπάρχουν:

·        Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, δηλ. ονοματεπώνυμο και πλήρης διεύθυνση.
·        Τα ελάχιστα στοιχεία της καταγγελλόμενης επιχείρησης, δηλ. επωνυμία ή/και διακριτικός τίτλος και πλήρης διεύθυνση.
·        Ενυπόγραφη αναφορά και σε κάθε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης υποβολής (ταχυδρομείο, fax, e-mail) αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
·        Σαφής περιγραφή της καταναλωτικής διαφοράς, ακριβής προσδιορισμός της ζημίας ή της βλαπτικής συνέπειας που έχει υποστεί ο καταγγέλλων και ευκρινώς διατυπωμένο αίτημα διαμεσολάβησης προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή
Η επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:

o   την κ. Λευθεριώτου Σοφία του Κωνσταντίνου εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια της την κ. Σταυροπούλου Σταυρούλα-Σοφία του Θεοδώρου.

o   τον κ. Κόλλια Κωνσταντίνο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως τακτικό μέλος,

o   την κ. Δασκολιά Σταματίνα δικηγόρο εκπρόσωπο της Ένωσης Καταναλωτών η Ποιότητας Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την κ. Δουζένη Γεωργία δικηγόρο.

Η προσφυγή στην επιτροπή φιλικού διακανονισμού γίνεται μετά από αίτηση του καταναλωτή και οι υποθέσεις συζητούνται, κατά τη σειρά που ορίζει ο πρόεδρος, το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατά τη συζήτηση να παρίστανται αυτοπροσώπως ή να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιο δικηγόρο ή τρίτο πρόσωπο που έχει σχετική εξουσιοδότηση. Τα πορίσματα της επιτροπής δεν παράγουν συνέπειες δικαστικής απόφασης ούτε αποτελούν εκτελεστό τίτλο.
Οι δημότες μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Τοπικής –Οικονομικής Ανάπτυξης στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων στην διεύθυνση : Βυζαντίου κ Μιαούλη 1 ,Ταχ.Κώδικας : 13351, Φυλή, Telefax : 210 2410735, Email : doianapt@fyli.gr
Πληροφορίες στο τηλ. 210 241070


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή αναφορών/καταγγελιών πατήστε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια