Γ. Πάντζας: «Κέντρα Υγείας και Διόδια στην Αττική δύο καυτά προβλήματα στη Αττική»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  
Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες από καιρό και εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ήδη και  πραγματοποιεί ο κ. Πάντζας με Υπουργεία προκειμένου να συζητήσει θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια Αττικής.
Τα θέματα που τέθηκαν προς τους Υπουργούς μεταξύ άλλων ήταν αυτά των διοδίων καθώς και το ζήτημα των Κέντρων Υγείας στην
Αττική. Δύο ζητήματα τα οποία έχουν ανακηρυχτεί σε μείζονα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής.
Ο κ. Πάντζας για το θέμα των διοδίων επεσήμανε στον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, ότι τι κόστος διέλευσης είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους κατοίκους του Καλάμου, Καπανδιτίου και Ωρωπού όπως και για όλη την Ελλάδα, καθώς και ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η επανεξέταση και η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους παραχωρησιούχους. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να παύσουν οι άδικες διώξεις εναντίον πολιτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, καθώς και ότι καθίσταται αναγκαία η απαλλαγή των τοπικών κοινωνιών από διόδια για τις τοπικές μετακινήσεις της καθημερινής διαβίωσης.
Για το θέμα των Κέντρων Υγείας στην Αττική ο κ. Πάντζας ανέφερε,  στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την τραγικότητα που παρουσιάζουν σήμερα τα Κέντρα Υγείας της Αττικής, έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες με αλλεπάλληλα μνημονιακά νομοθετήματα διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα επεσήμανε στον Υπουργό, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν αυξημένα περιστατικά, σε μια περιοχή μάλιστα που κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός σχεδόν πενταπλασιάζεται. Τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει το Υπουργείο να στηρίξει την απρόσκοπτη λειτουργία σε εικοσιτετράωρη βάση των Κέντρων Υγείας και να τα στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό καθώς και να τα εφοδιάσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Και στις δύο συναντήσεις οι Υπουργοί, ανέδειξαν την κρισιμότητα των θεμάτων και δεσμεύτηκαν ότι η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, θα προχωρήσει και θα άρει αδικίες καθώς και ότι θα νομοθετήσει για τα δικαία αιτήματα των πολιτών. Συγκεκριμένα και σχετικά με τα διόδια ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους παραχωρησιούχους προκειμένου να επανακαθοριστεί το πλαίσιο των συμβάσεων. Ενώ για το θέμα των Κέντρων Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι πράγματι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας, ωστόσο αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου η στήριξη και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

πηγή:e-mail

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια