Ο Δήμος Φυλής αγωνίζεται καθημερινά για την βελτίωση της καθημερινότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την προσπάθεια του Δήμου Φυλής για την καθημερινότητα και τη δραστηριότητα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τα εξής:
-Τα αιτήματα για κάθε θέμα που αφορά στην καθημερινότητα του δημότη, συγκεντρώνονται από το Δήμο μέσω του πενταψήφιου αριθμού 15691 (αστική χρέωση). Στο πρώτο εικοσαήμερο του Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο συγκέντρωσε πάνω από 500 αιτήματα δημοτών για αποψιλώσεις οικοπέδων από τα οποία διεκπεραιώθηκε το 70%. Σημειωτέον ότι τις αποψιλώσεις οικοπέδων υποχρεούνται να τις κάνουν, σύμφωνα με το νόμο, οι ιδιοκτήτες κι ότι ο Δήμος παρεμβαίνει  λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και για λόγους πυρασφάλειας.
-Σχετικά με την αποκατάσταση του οδοστρώματος από λακούβες, ο Δήμος είχε σύμβαση για παραλαβή ασφαλτικού υλικού, όμως για κάποιο διάστημα ο ανάδοχος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω επίσχεσης εργασίας που πραγματοποίησε το προσωπικό της επιχείρησής του. Με την έγκριση του νέου προϋπολογισμού η προμήθεια ασφαλτικού υλικού, με καινούργιο διαγωνισμό, θα ομαλοποιηθεί και οι υπηρεσίες θα αποκαταστήσουν τις τυχόν βλάβες και στους
δρόμους μικρότερης κυκλοφορίας.
-Για την αποκομιδή των μπάζων που απορρίπτουν οι ασυνείδητοι  ο Δήμος καταβάλει τεράστια προσπάθεια, απασχολώντας τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό του και πληρώνοντας αδρά στη Χωματερή. Όμως απαγορεύεται η εναπόθεση μπάζων που περιέχουν υλικά κατεδάφισης καθώς και προϊόντα εκσκαφής στη Χωματερή. Παρά ταύτα σύντομα ο Δήμος θα παρουσιάσει λύση που να συνάδει με την περιβαλλοντική νομοθεσία για την αποκομιδή και αυτού του είδους των μπάζων. Επίσης παρακαλούνται οι συνδημότες να καταγράφουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των ασυνείδητων και να ενημερώνουν το Δήμο, ώστε να στραφούμε νομικά εναντίον τους για την αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
-Στον τομέα της καθαριότητας, πέρα από τα προγράμματα αποκομιδής ανά συνοικία, ο Δήμος οργανώνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλες τις συνοικίες του Δήμου. Σύντομα επίσης θα πραγματοποιηθεί προμήθεια νέων κάδων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από καταστροφές ή από άλλες αιτίες. Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων από το ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος.
-Η καθημερινότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας. Θέλουμε όμως να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι η διοίκηση του Δήμου και οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να μάχονται, καθημερινά, για να ανταποκριθούν στην επιθυμία όλων μας για μια καλύτερη πόλη. Γι' αυτό και η εικόνα της δεν έχει σχέση με την βομβαρδισμένη πόλη που παραλάβαμε το περασμένο φθινόπωρο με τα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους. Και αγνοούν τις κακοήθειες ορισμένων και τις ανώνυμες καταγγελίες που επιχειρούν να μας πείσουν ότι χάσαμε τον παράδεισο της προηγούμενης διοίκησης. Ή ότι ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ευνοεί, δήθεν, τη συνοικία του Πανοράματος, επειδή διαμένει εκεί, ενώ στην πραγματικότητα εδώ και μια εικοσαετία κατοικεί στη Δροσούπολη. Ή ότι το τηλέφωνό του δεν απαντά όταν ο καθένας μπορεί, με μια απλή κλήση να διαπιστώσει το αντίθετο και μάλιστα 24 ώρες το 24ωρο…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια