Ασφαλιστικό μυστήριο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο






Επιμέλεια: Χρήστος Κοσμάς

Μυστηριώδεις συνθήκες περιβάλλουν την υπόθεση της πυρκαγιάς στην μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο η οποία είναι ασφαλισμένη στις εταιρείες Αγροτική Ασφαλιστική, Ευρώπη Ασφαλιστική και Ορίζων.
Η παραπομπή της υπόθεσης στην δικαιοσύνη από την περιφερειάρχη κυρία Δούρου ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο που σχετίζεται και με τις συνθήκες που περιβάλλουν όχι μόνο την συγκεκριμένη μονάδα αλλά γενικότερα όλη την βιομηχανική περιοχή.
Οι καταυλισμοί τσιγγάνων και η παρουσία ανθρώπων που ανέλεγκτα κινούνται και δρουν έχουν πολλές φορές καταγγελθεί από τους επιχειρηματίες οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις αγωνιούν να φθάσουν μέχρι την επιχείρησή τους.
Πληροφορίες από ανθρώπους της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το κάψιμο
καλωδίων που πραγματοποιούν οι συλλέκτες τους ώστε στη συνέχεια απογυμνωμένα να τα πουλήσουν για χαλκό. Το γεγονός αυτό που θα ελεγχθεί από την πυροσβεστική αλλά και τους πραγματογνώμονες και θα κατατεθεί στη δικαιοσύνη δημιουργεί προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να ελέγξουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη.
Επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο ευθύνονται οι αρμόδιοι της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης για την ανομία που επικρατεί στην περιοχή η οποία παρά τις καταγγελίες δεν έχει ελεγχθεί. Μείζον θέμα που περιπλέκει την υπόθεση ακόμη περισσότερο είναι και οι πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης που κάηκε καθώς και για τις σχετικές κινήσεις του επιχειρηματία που άλλες πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και να έχει ανατρέξει στην αναζήτηση των διαδικασιών πτώχευσης.
Όπως είναι προφανές και δεδομένης της αδυναμίας των πραγματογνωμόνων να εισέλθουν στο κτήριο -λόγω καπνού- και άλλων ακατάλληλων συνθηκών εντείνει τις συνθήκες σκότους και δεν επιτρέπει άμεσες κινήσεις και συμπεράσματα.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες με αποδεδειγμένη αξιοπιστία βρίσκονται σε διαδικασία διεργασιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις και να κινηθούν. 
Πηγή: insurance eea

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ...ΤΗΣ...ΦΥΛΗΣ

    Α.....Π.....Α.....Ι.....Τ......Ο......Υ.......Ν

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή