ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…


Από την Γκαραβέλα Σοφία

Και για να θυμηθούμε λίγο ιστορία…..
Οι Έλληνες γενικότερα ίδρυσαν αποικίες γύρω από όλη τη Μεσόγειο ενώ μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι πόλεις και οι αποικίες τους έφτασαν μέχρι την σημερινή Ινδία.  Ιστορικά, ελληνικοί πληθυσμοί κατοικούν στην Κάτω Ιταλία και την Σικελία που αποτελούν τη Μεγάλη Ελλάδα τηςαρχαιότητας, στην Κορσική και τα απέναντι σε αυτή παράλια της σημερινής Γαλλίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στον Πόντο και τηνΒόρεια Ήπειρο .
Ισχυρές ελληνικές παροικίες έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ουκρανία ενώ μικρότερες ομάδες κατοικούν σχεδόν σε κάθε χώρα της Γης.
Το πιο γνωστό εθνικό σύμβολο που χρησιμοποιείται από τους Έλληνες είναι η Σημαία της Ελλάδας,  Οι εννέα στο σύνολο λωρίδες συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης "ελευθερία ή θάνατος",
Τόσα και άλλα τόσα που έχουμε καταφέρει που δε χωράνε να γραφτούν ..Λησμονήσαμε ,αφεθήκαμε και τώρα ζητάμε ν αλλάξει ο κόσμος που ζούμε ..
  Πώς είναι δυνατόν να ζητάς να αλλάξει ο κόσμος όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τον ίδιο σου τον εαυτό ;  Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να είσαι άνθρωπος με παιδεία και να θυμίζεις τους περήφανους Έλληνες όταν δεν ενδιαφέρεσαι για το καλό όλων και κοιτάς μόνο το δικό
σου? Βολευτήκαμε με τις υποσχέσεις και τάξαμε τους εαυτούς μας στις οθόνες των υπολογιστών .Κάναμε συμφωνία μαζί τους για να διαχειρίζονται τους φίλους μας τους συγγενείς μας ,την ζωή μας… ξαναπερνούσαν τα χρόνια και αφεθήκαμε σ ένα τρόπο ζωής που δεν ήταν δικός μας ..και έβλεπαν  πως δεν ενδιαφερόμαστε και πολύ και πήραν άλλοι τα ηνία . Βολευτήκαμε με την ευκολία του δανεικού χωρίς να συνειδητοποιήσουμε πως χάνουμε την ελευθερία μας.
  Ήρθε η ώρα  ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε το διπλανό μας , να τον ακούσουμε.  Να προσπαθήσουμε  να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από διαφορετικά μάτια. Πριν κρίνουμε κάποιον να μπαίνουμε για λίγο στη θέση του .. Ενωμένοι δεν χάσαμε ποτέ .
Θα ‘κλέψω’ λίγο κάτι πολύ όμορφο από το βιβλίο του Παπαντωνίου και τα ‘ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ’
« Ο δρόμος δεν γίνεται μόνο για λίγους ανθρώπους. Τον φτιάχνουν λίγοι και τον χαίρονται όλοι. Με τον δρόμο ένα  βουνό ανταμώνει το άλλο βουνό μια πολιτεία δίνει το χέρι στην άλλη.. κι ο άνθρωπος κατόρθωσε να χαράξει με αναλλοίωτα σημάδια στο πρόσωπο της γης την ανάγκη του για επικοινωνία για συνεννόηση ,για φιλία με  τους άλλους ανθρώπους  »

Και όταν βλέπουν πολλούς μαζί δε ζυγώνουν οι κακοί..και δε βρίσκουν χώρο να φιλόξενο να μείνουν στις ζωές μας..Ας τους αφήσουμε απ ’έξω και είναι καιρός να γίνουμε Έλληνες ξανά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια