Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με όλα τα διατιθέμενα μέσα, είναι στην υπηρεσία της συνολικής προσπάθειας»

Την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέματα: α) την εφαρμογή μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και, β) το σχεδιασμό και δράσεις πολιτικής
προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Το ΣΟΠΠ επαναβεβαίωσε συγκεκριμένα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στη Δυτική Αττική, όπως εμφαίνονται στο Παράρτημα, και τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων μερών στο συντονισμό και τη συνεργασία για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος. Επίσης, συζητήθηκαν μέτρα και δράσεις για τη διαχείριση σεισμικών κινδύνων και των συνεπειών τους.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω και να διαβεβαιώσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με όλα τα διατιθέμενα μέσα, είναι στην υπηρεσία της συνολικής προσπάθειας ».

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το γραφείο του Γ.Γ.Π.Π., ο κος Καβέτσος Δημοσθένης,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής  κα Ιωάννα Τσούπρα, από την Δ/νση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (Δ9) ο κος Οικονόμου Μελέτιος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κος Αναστάσιος Χαχλάκης και η κα Ειρήνη Στεβή, ο κος Σπύρος Κόλλιας, η κα Κατερίνα Συκά, ο Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κος Νικόλαος Πέππας. Από τη ΔΑΕΦΚ ο κος Σαριδάκης Άγγελος, από τον Ο.Α.ΣΠ., ο κος  Κερπέλης Πλούταρχος. Από  την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ο κος Αναστάσιος Σερέφογλου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η κα Νίκα Ελένη και ο κος Γεώργιος Κιαχόπουλος από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Υγιεινής. Ακόμη συμμετείχαν από το Δήμο Ασπροπύργου ο κος Κωνσταντινίδης Αβραάμ και η κα Βερούτη Ελένη, από το Δήμο Ελευσίνας οι κ.κ. Τσάτσης Δημήτριος, και ο κος Χρηστίδης Αναστάσιος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κος Μώκος Βασίλειος.


Παρόντες στη σύσκεψη ήταν από τη Διοίκηση Π.Υ. Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής κ. Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, από το 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών  ο Υποδιοικητής κ. Κούτρας Νικόλαος και ο κ. Γερασόπουλος Δημήτριος, από την 1η ΕΜΑΚ ο Διοικητής κ Κολοκούρης Στέφανος και ο κ Κολοβός Ιωάννης, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μεγάρων ο κ Δημήτριος Πατράκης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών ο κ Γκουρνέλος Αθανάσιος. Επίσης συμμετείχαν αξιωματικοί των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής κ. Κοσσυβάκης Ηλίας, από την Τροχαία Ελευσίνας ο Διοικητής κ. Κατσουλάκης Εμμανουήλ και ο Υπ/κτης κ Παπανικολάου Βασίλειος, από την Τροχαία Αιγάλεω ο Διοικητής κ. Μανούσος Βαλσαμάκης,από την Τροχαία Αττικής οδού ο κ Βασιλάκης, από το Αστυνομικό Τμήμα Βιλλίων ο κ.Σιαπέρας Ζώης. Από την Σχολή Πυροβολικού ο Αντ/χης  κ. Μπούνος Θεοχάρης, από την 112  Πτέρυγα  Μάχης ο κ Τσιακόβης Γεώργιος. Έλαβαν μέρος ακόμα  από τη Δ/νση Δασών Δυτικής  Αττικής ο κ Γκάτσης Χρήστος, από το Δασαρχείο Μεγάρων η κα Φράγκου Σωτηρία, ο κ. Βασιλείου Βασίλειος και ο κ Παρασκευόπουλος Παναγιώτης και από το Δασαρχείο Πάρνηθας ο κ Θεοχάρης Αντώνιος, Συμμετείχαν  στελέχη τόσο από τις εταιρίες  Ολυμπία Οδός Α.Ε. ο κ. Πρόκος Αθανάσιος,  από την ΕΥΔΑΠ ο κ. Δίμτσας Γεώργιος, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ελευσίνας η κα Νταϊάκη Βασιλική. Από τις Εθελοντικές Οργανώσεις της περιοχής  ήταν παρόντες οι κ.κ. Ρήγας Μελέτης και Πεντεφούντη Κατερίνα από τον Αθλητικό Όμιλος «ΚΟΥΡΟΣ», από το Σύλλογο Εθελοντών Θριασίου Πεδίου οι κ.κ. Καλυμνάκης Ιωάννης, και ο κ. Μπελεβράτης Σταύρος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια