Πρόσφυγες και Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής


Ενημερωτικό Δελτίο
Έγινε με επιτυχία η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ως μια μικρή ενίσχυση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που εδώ και μέρες βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως και χρειάζονται επειγόντως βοήθεια στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν.

Αρκετοί συμπολίτες μας στο Δήμο Φυλής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΡΙΚΙΦΥ. Τα μέλη της  παράταξης από τις 29 /7 έως τις 4 /8 συγκέντρωσαν στα γραφεία μας ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, πετσέτες, παιδικά παιχνίδια και
τρόφιμα.

Την Τετάρτη 5/8, τα είδη μεταφέρθηκαν στο Στέκι Μεταναστών & Κοινωνικό Κέντρο στη Τσαμαδού 13-15, στα Εξάρχεια. Είναι η συλλογικότητα που έχει προσφέρει πολλά αυτήν την περίοδο για την επιβίωση κυριολεκτικά των ανθρώπων που είναι υποχρεωμένοι να ζουν στο Πεδίο  του Άρεως. Συντονίζει μεγάλο μέρος των προσπαθειών που γίνονται μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς, όπως οι Γιατροί του Κόσμου και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να ζουν αυτοί οι πρόσφυγες με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες. 

Ανάλογες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχουν στις πιο πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι πρόσφυγες υποφέρουν εξαιτίας της τεράστιας κρίσης. Η οικονομική, η κοινωνική και η ανθρωπιστική κρίση είναι διαρκής και χρειάζεται συνεχή συλλογική δράση, αγώνα και αλληλεγγύη ώστε να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Γραφείο Τύπου της

Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια