Ναι στην απεμπλοκή του Δήμου από τα σκουπίδια λέει ο Παππούς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ικανοποίησή του για το νέο Περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που συζητήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Αυγούστου 2015, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
 «Με το νέο σχεδιασμό θεσμοθετείται ότι τα Άνω Λιόσια και η Φυλή τελειώνουν, οριστικά και αμετάκλητα, με τα σκουπίδια κι αυτό είναι για μας το δυνατό του σημείο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι θεσμοθετείται η αποκατάσταση και η απορρύπανση του Χώρου Υγιειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ). Επομένως ο Περιφερειακός σχεδιασμός ικανοποιεί την πάγια θέση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ζητά απεμπλοκή του Δήμου Φυλής από τη διαχείριση των απορριμμάτων και αποκατάσταση του χώρου.
Ελπιδοφόρα, εξάλλου,  είναι η δέσμευση της Περιφέρειας ότι θα διαθέτει ετησίως ένα σημαντικό
ποσό για την απορρύπανση του ΧΥΤΑ, αλλά και ότι θα χρηματοδοτήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Φυλής. Άλλωστε, στον τομέα των έργων η συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου είναι ήδη πολύ εποικοδομητική κι έχει αποφέρει καρπούς με την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων , ενώ  ήδη ο Δήμος ολοκληρώνει τις μελέτες για τη χρηματοδότηση νέων έργων.
Εξυπακούεται ότι μέχρι την παύση λειτουργίας της Χωματερής, ο Δήμος Φυλής θα εισπράττει αντισταθμιστικά οφέλη. Στο διάστημα αυτό, που θα παλέψουμε να είναι το μικρότερο δυνατόν, θα ολοκληρωθεί η εξυγίανση των οικονομικών του, ώστε να καταστεί αυτάρκης. Ήδη με τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα κι εκτιμάμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ρυθμιστεί και οι οφειλές  προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από δάνεια που λήφθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος ο Δήμος μας, σύντομα, θα παρουσιάσει το δικό του Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων, στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού, με στόχο τον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, επανάκτηση και ανακύκλωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια