Χρονική παράταση για το γραφείο κτηματογράφησης ζητά ο Δήμος Αχαρνών

12/10/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρονική παράταση ζητά ο Δήμος Αχαρνών από την «Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.»

Αίτημα για χρονική παράταση στην υποβολή διορθώσεων και ενστάσεων κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο Αχαρνών – Θρακομακεδόνων υπέβαλε στην «Εθνικό Κτηματολόγιο &  Χαρτογράφηση Α.Ε.» ο Δήμος Αχαρνών.
Ακολουθεί η επιστολή που εστάλει προς το Εθνικό Κτηματολόγιο:
«Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Κτηματολογίου,  την  Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 ξεκίνησε η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε έντεκα Δήμους της Αττικής (Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ηλιούπολης). Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης κατά των στοιχείων της Ανάρτησης είναι δύο μήνες (έως 19/10/2015) για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις μήνες (έως 17/12/2015) για τους κατοίκους αλλοδαπής και
το Ελληνικό Δημόσιο.
Παρακολουθώντας στενά την διαδικασία αυτή και ως τελικοί αποδέκτες των παραπόνων των συμπολιτών μας, με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε, όπως παραταθεί η δυνατότητα υποβολής διορθώσεων και ενστάσεων τουλάχιστον μέχρι την προθεσμία, που έχει δοθεί για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο (16 Δεκέμβριου 2015) για τους κάτωθι λόγους:
•        O Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας των θερινών διακοπών, γεγονός που σημαίνει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

•        Στο μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας δεν έχουν αποσταλεί οι προσωρινοί κτηματολογικοί πίνακες και διαγράμματα, με αποτέλεσμα να  συγκεντρώνονται στο γραφείο κτηματογράφησης ώστε να τους αναζητήσουν και να δυσχεραίνονται ακόμα περισσότερο οι συνθήκες.
•        Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Δήμος Αχαρνών βάση της τελευταίας απογραφής αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο στην Αττική και έναν απ’ τους μεγαλύτερους σε έκταση, το κοινό που καλείται να εξυπηρετήσει είναι μεγάλο.

•        Η εμπρόθεσμη χορήγηση πιστοποιητικών από το υποθηκοφυλακείο είναι αδύνατη λόγω του φόρτου εργασίας.
•        Οι διορθώσεις και σφάλματα σύμφωνα με την κτηματογράφηση είναι πολλά. Συνεπώς το «Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» απευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας.

•        Οι νέες οικονομικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις διορθώσεις είναι ένα ακόμα στοιχείο που επιβαρύνει τους συμπολίτες μας καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους παραπάνω λόγους, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί αίτημα και παράκληση χιλιάδων συμπολιτών μας  (πολλοί από τους οποίους ταλαιπωρούνται καθημερινά για πολλές ώρες στο κτηματολογικό γραφείο), θεωρούμε πως το αίτημά  μας θα πρέπει να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης, καθώς θα διευκολύνει την ορθότερη και γρηγορότερη ολοκλήρωση  των κτηματολογικών χαρτών, χωρίς να παραβλέπει τις αυστηρές προθεσμίες, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν όπως προβλέπεται.»



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια