Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στα δυτικά προάστια- Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ



Πήγαν να συλλάβουν επιβάτες σε κλεμμένο αμάξι κι ακολούθησε συμπλοκή


Οργιάζει η εγκληματικότητα στα δυτικά προάστια. Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από ρομά την ώρα που κυνηγούσαν δύο άντρες, oι οποίοι οδηγούσαν ένα κλεμμένο φορτηγό.  Ο υπουργός προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων των περιοχών με 150 άτομα την ώρα που 2.700 αστυνομικοί φρουρούν πολιτικά πρόσωπα.
Το Ζεφύρι έχει γίνει πεδίο μάχης με τους κάλυκες στην άσφαλτο. Καραμπίνες στα χέρια ρομά αλλά ακόμη και στα χέρια μικρών παιδιών, όπως βλέπετε στο ρεπορτάζ του STAR και
του Βαγγέλη Γκούμα ΕΔΩ.
Το απόγευμα της Πέμπτης, άντρες της ομάδας Δίας εντόπισαν ένα κλεμμένο αγροτικό σε δρόμο στο Ζεφύρι. Ακολούθησε κυνηγητό από τους αστυνομικούς.  Την ώρα που οι αστυνομικοί μπλόκαραν το αγροτικό και προσπάθησαν να συλλάβουν τους επιβάτες, μια μεγάλη ομάδα από ρομά της περιοχής τους επιτέθηκαν.Ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν άντρα.
Εκείνη την στιγμή ακούστηκαν και πυροβολισμοί, ενώ ο ένας από τους άντρες στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες, οι άντρες της ομάδας Δίας, κατάφερε να ξεφύγει.
Στην ίδια περιοχή, τα ναρκωτικά πωλούνται όλο το 24ωρο  ακόμη και στην μέση του δρόμου με το τηλεοπτικό συνεργείο του STAR να καταγράφει μέχρι και κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είτε κάηκαν είτε έγιναν ανταλλακτικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας προανήγγειλε ότι 150 αστυνομικοί από την ομάδα Δέλτα θα τοποθετηθούν σε περιοχές της Δυτικής όπως το Ζεφύρι. Ανακοίνωσε ότι το 13% των 2.700 αποσπασμένων αστυνομικών έχει επιστρέψει στην υπηρεσία του, αλλά κατήγγειλε ότι οι πολιτικοί που χάνουν τους αστυνομικούς αντιδρούν.
Δημοσίευση: 29.10.2015 - 21.44

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια