60-120€/Τόνο χαρίζει ο Δήμος Φυλής σε ιδιωτική εταιρεία.


  Με περιχαρές δελτίο τύπου ο Δήμος Φυλής μας ενημερώνει για την συνεργασία του με την ΕΕΑΑ Α.Ε για την συλλογή των γυάλινων συσκευασιών.Αν είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν λίγο με την ανακύκλωση ή τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων θα καταλάβαιναν ότι δε θα έπρεπε να πανηγυρίζουν. Αντί να βάζει ο Δήμος στο ταμείο του 60-
120 € για κάθε τόνο γυαλιού που ανακυκλώνει ο κάθε δημότης φρόντισε να τα δώσει σε μια ιδιωτική εταιρεία.  Εκτός από τις φωτογραφίες καλό θα είναι επίσης να δώσει στη δημοσιότητα και την σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΕΑΑ Α.Ε. 
Ας μη ξεχνάμε ποιες εταιρίες συμμετέχουν στην ΕΕΑΑ:
ARTENIUS HELLAS SA
COCA – COLA 3Ε Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία
COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE
CROWN HELLAS CAN AE
FRIESLANDCAMPINA HELLAS SA
ION AE
NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ
PEPSICO – HBH ABE
VIVARTIA ABEE
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ
ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS AE ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΛΒΑΛ ΑΕ
ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕ ΣΙΓΑΡΕΤΩΝ
 ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
ΤΕΤΡΑ ΠΑΚ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ
ΦΑΓΕ ΑΕ
ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔ. ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ

Παραπονιάρης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα
συλλογής γυάλινων συσκευασιών στον Δήμο Φυλής
Τις ενέργειές τους για καθαρότερη πόλη και ενίσχυση των δράσεων για την ανακύκλωση συντονίζουν ο Δήμος Φυλής και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ).
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στο πρόγραμμα Συλλογής Γυάλινων Συσκευασιών με Μπλε Κώδωνες, που υλοποιεί η ΕΕΑΑ, δράση συμπληρωματική του υφιστάμενου έργου των μπλε κάδων.
Οι μπλε κώδωνες (κάδοι σε σχήμα καμπάνας) τοποθετούνται σε περιοχές όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.). Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων αυτών για τον θεσμό της ανακύκλωσης γυάλινων
συσκευασιών και η διευκόλυνσή τους για τη συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών στους ειδικούς μπλε κώδωνες και όχι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ή τους κοινούς κάδους απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου «χαρτογράφησαν» τις επιχειρήσεις και επέλεξαν τα σημεία τοποθέτησης των μπλε κωδώνων, τα οποία και υπέδειξαν στην ΕΕΑΑ.
Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι μπλε κώδωνες από τους συνολικά 20 που θα εγκατασταθούν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Χασιά) του Δήμου Φυλής.
Το κόστος αγοράς, τοποθέτησης και συντήρησης των μπλε κωδώνων καλύπτει εξ’  ολοκλήρου η ΕΕΑΑ. Επίσης, έχει αναλάβει την ευθύνη αλλά και την κάλυψη του κόστους της συλλογής των γυάλινων συσκευασιών από τους μπλε κώδωνες.
Για την ενημέρωση σχετικά με τη Συλλογή Γυάλινων Συσκευασιών και την παρουσίαση της σωστής χρήσης των μπλε κωδώνων, θα οργανωθούν επικοινωνιακές – ενημερωτικές δράσεις που θα απευθύνονται προς τις επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη και δαπάνη της ΕΕΑΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια